Westfriesland

Crowdfunding moet Maneki Mundo uit de brand helpen

HOORN –  Afgelopen november werd het Japanse restaurant Maneki van Howan en Cindy Cheung getroffen door een flinke brand. Hoewel de schade door het vuur meeviel, was de waterschade door het blussen enorm. “Dat wat wij in dertien jaar hebben opgebouwd was in één klap weg.”

Dit heeft de ondernemers aan het denken gezet. “We besloten al snel dat we op dezelfde locatie een nieuw restaurant willen beginnen. Geen all-you-can-eat meer, maar een kaart met gerechten die dichter bij onze filosofie van voeding en gezondheid staat. Een nieuw concept, dus een nieuwe naam. We noemen het: Maneki Mundo,” aldus de ondernemers op hun crowdfundingpagina.

Zo zag de keuken van Maneki er uit kort na de brand. Foto Manekimundo.nl

Zo zag de keuken van Maneki er uit kort na de brand. Foto Manekimundo.nl

Maneki Mundo

Puur en biologisch eten zal de basis zijn van onze menukaart. Cheung: “Zo eten wij thuis ook en we willen dat onze gasten hier ook van kunnen genieten. Je kunt de sushi en warme gerechten ook zeker blijven afhalen. Wat dat betreft verandert er niets. Wij willen echter mensen die niet van sushi houden niet uitsluiten bij Maneki Mundo. Je kunt bij ons ook prima terecht voor een lekkere hamburger die in onze open keuken ter plekke voor u wordt gebarbecued. Of wat te denken van een lekkere salade met mango, peer en noten? Puur eten, voor iedereen. Dat is ons streven.”

Crowdfunding

Het overgrote gedeelte van de opbouw van Maneki Mundo gaan de ondernemers zelf bekostigen. Ook zal de verzekering een gedeelte van de brandschade dekken, echter zal dat nog een tijd op zich laten wachten. Om toch zo snel mogelijk de deuren te kunnen openen starten Howan en Cindy Cheung een crowdfunding. “We hebben ons doel gezet op €25.000 euro. Dit bedrag zullen we investeren in het interieur zoals de stoelen, tafels en de bar, maar ook in bijvoorbeeld keukenapparatuur.”

De crowdfunding verloopt via CrowdaboutNow en kan via donaties als ook via een lening. Meer informatie via crowdaboutnow.nl/maneki-mundo. Tijdelijk zit Maneki aan de overkant op Kleine Noord 63 met een nood restaurant.


To Top