Westfriesland

Cvdk Remkes op bezoek bij Contest Yachts in Medemblik

Foto HBP Media

MEDEMBLIK – Hoogbezoek donderdag bij Contest jachtenbouw in Medemblik, de Commissaris van de Koning, Remkes, bracht een bezoek aan deze bouwer van luxe zeiljachten. Dit meldt MedemblikActueel. Samen met het college van de gemeente Medemblik kreeg de delegatie een uitgebreide rondleiding door het bedrijf waarbij vooral de nadruk werd gelegd op de bouw van deze hoogwaardige luxe zeiljachten.

Sinds drie jaar is het bedrijf ook op de markt van de motorjachten omdat er op de markt van de zeiljachten een daling merkbaar is in de aantal verkopen. Arjan Conijn, Directeur bij Contest, liet met trots het productieproces van het bouwen van een van de jachten van dichtbij zien. Hij wees vooral op de moderne technieken die Contest gebruikt bij het maken van deze zeilschepen.  Dat ‘groen’ hoog in het vaandel staat bij Contest blijkt wel uit het feit dat het bedrijf dit jaar 1200 zonnepanelen laat monteren op het dak om zo energie neutraal bezig te zijn.

Contest Yachts

Contest Yachts is al ruim 55 jaar een familiebedrijf bedrijf met veel zorg en aandacht voor hun jachten. Bij Contest Yachts is iedere individuele opdracht een combinatie van traditionele vaardigheden met moderne innovatie. Zo levert men wereldwijd de beste kwaliteit van het ontwerp, de bouw en service. In de maritieme wereld is Contest Yacht een begrip vanwege het ambachtelijke vakmanschap en  comfortabel cruisen.


To Top