Opening dehoornsestraatjes
Westfriesland

De Hoornse Straatjes met zestig winkels feestelijk gestart [video]

60 winkels in één initiatief

HOORN – De speciaalzaken tussen de kerken in de Hoornse binnenstad hebben zich verenigd. Als dehoornsestraatjes.nl presenteren zij zich gezamenlijk naar buiten. Zaterdag 24 september was om 12.00 uur de feestelijke lancering in de binnenstad van Hoorn.

Inmiddels zijn er ruim 58 ondernemers aangesloten bij de winkeliersvereniging. “Geen grote winkels, maar juist die kleine zelfstandigen met passie voor hun vak, verstand van zaken en een vaak veel hoger serviceniveau dan de grote ketens. Kortom, het is tijd om de specialisten tussen de kerken onder de aandacht te brengen,” luidt de tekst op de website.

De Hoornse Straatjes is geïnspireerd op de Negenstraatjes in Amsterdam. Een groot succes onder de lokale inwoners, maar ook als toeristische attractie en daardoor met een internationale uitstraling. Een mooi ijkpunt voor het initiatief in Hoorn, die na lokale aandacht ook nationaal en internationaal bekend wil worden.

Lancering en speurtocht

Zaterdagmiddag even na 12.00 uur was de lancering door voorzitter Rita Tromp. In haar toespraak naast veel dank voor de ondernemers, de bestuursleden en de denktank ook dank aan de gemeente Hoorn. Wethouder Ben Tap kon hierbij niet aanwezig zijn maar zijn vervanger Geert Koolen, accountmanager detailhandel sprak namens de gemeente Hoorn over de mooie samenwerking tussen de gemeente en de ondernemers.

Na het oplaten van de ballonnen als lancering van De Hoornse Straatjes werd de speurtocht geopend voor jong en oud. Een speurtocht naar letters terug te vinden bij de aangesloten deelnemers en nog enkele bezienswaardigheden als de onderkluizing bij het Glop.

Video en interview

Met dank aan partnerwebsite voor zakelijk Westfriesland, Westfriesland in Bedrijf kunt u een korte video reportage bekijken en hieronder de complete toespraak en een interview met Geert Koolen bekijken en beluisteren.

De Hoornse Straatjes met zestig winkels feestelijk gestart [video]

To Top