Westfriesland

DEEN wint publieksprijs ABN AMRO Webshop Award ‘Supermarkten’

HOORN – Vorige week zijn de categoriewinnaars van de publieksprijzen van de ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland 2016 – 2017 en ABN AMRO Webshop Awards 2016 – 2017 bekend gemaakt. Bij de Webshop Awards won Supermarktketen DEEN in de publieksprijs in de categorie Supermarkten.

Ruim 277.000 consumenten hebben mede op uitnodiging van de genomineerden hun stem uitgebracht. In 28 categorieën zijn ruim 50 prijzen uitgereikt aan 30 retailers. Hunkemöller is voor het tiende jaar op rij Beste Winkelketen in de categorie Lingerie & ondermode en Primera sleepte drie categorieprijzen in de wacht. Bol.com ging met vier Webshop Awards naar huis.

Webshop

Dat DEEN de winnaar wordt in de categorie webshops is goede timing in de week dat het haar eigen website en webshop heeft vernieuwd. Bij de lancering van deze nieuwe website gaf de supermarktketen aan de dat webshop nu ook goed te bekijken was via smartphone en tablet, blijkbaar was dat ten tijde van de verkiezing nog niet het geval. Toch heeft de webshop meer stemmen behaald van de consumenten dan de andere supermarkt ketens.

De consument vindt de samenstelling van het assortiment en het serviceniveau in winkelketens dit jaar minder belangrijk dan voorgaande jaren. Dit jaar kijkt hij nadrukkelijker naar de prijs van producten. Bij webshops is er sprake van een lichte daling van het belang van het prijsniveau en aantrekkelijke aanbiedingen. Tegelijkertijd is er iets meer aandacht voor aspecten als service en levering. Bij webshops blijven het assortiment en de prijs-kwaliteitverhouding het belangrijkst, aldus de organisatie op haar website.

ABN AMRO Retailer of the Year Gala 2016 – 2017

Consumenten kunnen de 28 categoriewinnaars blijven beoordelen via www.bestewinkelketen.nl en www.webshop-awards.nl. Dit is mogelijk van 27 september tot en met 27 oktober. Wie vervolgens de overall winnaar wordt van de titel Beste Winkelketen van Nederland en welke retailers er met de Webshop Award en Cross Channel Award vandoor gaan, wordt bekendgemaakt op het ABN AMRO Retailer of the Year Gala dat op 27 oktober plaatsvindt op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord. Ook worden dan de vakprijzen Beste Retail Executive en Beste Retail Managementteam uitgereikt.

DEEN wint publieksprijs ABN AMRO Webshop Award ‘Supermarkten’
To Top