Westfriesland

Doorbraak in Hoorn: Café the 80’s mag pand Racso samenvoegen

HOORN – De Roode Steen is het plein in Hoorn voor het stappen in het weekend. De karakteristieke panden zijn een plaatje voor de toeristen, maar voor ondernemers kan dat een belemmering zijn als zij groter willen denken. Het samenvoegen van panden was altijd een probleem. Café the 80’s is het gelukt een heeft groen licht gekregen van de gemeente Hoorn.

De wens om de beide panden intern te verbinden is al oud. In de tijd van de Heertjes begin 2000 was de wens er al om het toen populaire feestcafé uit te breiden naar de toenmalige Beiaard. Met lange rijen voor de deur en ‘nee’ moeten zeggen omdat de zaak vol is, kost omzet. Het doorbreken van muren tussen deze panden aan de historische plein van het Roode Steen was toen niet mogelijk.

‘Kwaliteit van uitgaan verbeteren’

Ook bij de nieuwe eigenaren Britt en Asher van den Anker actief met Racso en cafe the 80’s hadden deze wens al drie jaar. “Doordat Café the 80’s mateloos populair is en er elk weekend rijen voor de deur staan, willen we onze klanten graag meer ruimte bieden. Daarnaast moet de kwaliteit van het uitgaan verbeteren. Dus we krijgen meer capaciteiten voor het uitgaansleven,” aldus Britt van den Anker.

Goedkeuring raad

Het plan om de panden onderling te verbinden heeft nu groen licht. “Van den Anker: “Doordat we een plan hadden ingediend, dat uitlichtte dat een doorbraak ook toegevoegde waarde zou hebben voor de gehele binnenstad. Daarna is na overleg met verschillende leden van de gemeenteraad het geheel uiteindelijk goed gekeurd.”

foto OnsWestfriesland.nl

‘Grootste stapgelegenheid in de regio’

De nieuwe combinatie van panden wordt meer dan alleen avondhoreca. “Het wordt een gezellige uitgaansgelegenheid midden in het centrum waar alle doelgroepen terecht kunnen. Voor een hapje, drankje, cocktail of feestje, met als hoofdmoot het nachtleven. Het wordt ook de grootste stapgelegenheid in de regio, “vervolgt Van den Anker. “We zijn ook van woensdag tot en met zondag geopend vanaf 16:00 uur. Daar is bewust voor gekozen.”

Verruiming openingstijden

Een volledige opening vanaf de lunch tot de late uurtjes wordt nu nog even uitgesteld. “Lunch slaan we allereerst over. We openen in het naseizoen, dus pas het volgende zomerseizoen zullen we ons ook daar op gaan richten, maar in eerste instantie dus niet.”

De grootste verandering zal binnen plaatsvinden, aan de buitenkant zal er zichtbaar weinig veranderen. “Buiten verandert er helemaal niets. Binnen zal Café the 80’s worden uitgebreid. Er is meer ruimte voor bezoekers en de kwaliteit gaat omhoog. Zo kunnen bezoekers straks gebruik maken van kluisjes om hun jassen in op te bergen.”

Ook hapje eten

Avond horeca is allang niet alleen meer bier, wijntjes en mixjes verkopen. Het aandeel food in deze branche neemt toe, zo ook in de nieuwe plannen bij the 80’s. “Het is ook mogelijk een hapje te eten. Dus na twee uur ’s nachts als je trek hebt, kun je bij ons je trek ook nog stillen. We zijn hartstikke blij met onze kok, Mo Zomerdijk. Hij heeft passie en talent in de keuken. Er zal een cocktailbar openen waar je allerlei favoriete dranken kan laten mixen en naast de klassiekers ook enkele moderne varianten op de kaart zult zien.”

Ruimte voor live muziek

“Tevens kan je ook rustig zitten op zowel de vooravond alsook tijdens de drukte in het weekend waarbij de DJ’s je laten dansen tot diep in de nacht. Aanvullend zullen er zo nu en dan ook live artiesten optreden. Daar is nu de ruimte voor. Toch houden we het nog even een verrassing hoe alles er precies uit gaat zien.”

De doorbraak bij Cafe The 80's goed door

Charme van café the 80’s behouden

“De vloeroppervlakte en het aantal mensen zal qua capaciteit voor beide zaken niet veranderen. Alleen worden ze nu samengevoegd tot één grote mooie dansgelegenheid. Dat zal iedereen ook gelijk zien en merken. Maar iedereen moet zich niet vergissen. De doorbraak tussen beide panden wordt niet groter dan twee meter. En dit alles komt omdat we graag de charme van café the 80’s willen behouden.”

Per 1 oktober moet de verbouwing achter de rug zijn en de nieuwe locatie zijn deuren hebben geopend.

Dit artikel verscheen eerder bij partnerwebsite OnsWestfriesland.nl, dagelijks nieuws voor Westfriesland.

To Top