Westfriesland

Drechterland top 3 MKB-vriendelijkste gemeente Noord-Holland

In top 3 MKB-vriendelijkste gemeente NH

HOOGKARSPEL – MKB-Nederland organiseert voor de vierde keer de landelijke verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente. In zowel 2011 als 2013 kwam het Zuid-Hollandse Bergambacht (inmiddels opgegaan in de fusiegemeente Krimpenerwaard) als winnaar uit de bus. Bij de grote steden voerde Zwolle vorige keer de ranglijst aan.

Als eerste provincie is de top 3 van de provincie Noord-Holland bekend gemaakt. Met op plaats 1 de gemeente Beverwijk gevolgd op plaats 2 door Schagen. Op plaats 3 vinden we de gemeente Drechterland. Burgemeester Michiel Pijl is blij met deze erkenning. Hij reageerde vrijdag kort en krachtig op Twitter op de bekendmaking. “Mooi!”

Onderzoek

Het grootschalige onderzoek wordt uitgevoerd door het Groningse onderzoeksbureau Lexnova en stoelt op vier pijlers: de tevredenheid van ondernemers in de gemeente, het imago van de gemeente, communicatie en beleid met betrekking tot het mkb en de hoogte van de gemeentelijke lasten voor het mkb. Bij het bepalen van de uiteindelijke rangorde worden aan elk van deze vier indicatoren wegingsfactoren toegekend.

Verkiezing

“Voor MKB-Nederland is de tweejaarlijkse verkiezing van de MKB-vriendelijkste gemeente een instrument om gemeenten een scherpe focus op de ondernemersbelangen te laten houden”, aldus Voorzitter Michaël Van Straalen bij de aftrap in juni 2015. “Een gezond mkb is van groot belang voor lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid. Dat mkb moet je als gemeente dus de ruimte geven en faciliteren met goed, ondernemersvriendelijk beleid.”

Lokale besturen krijgen volgens de organisatie de mogelijkheid om na afloop een rapport te ontvangen met een analyse van de sterke en zwakke punten en een lijst met concrete verbeterpunten.


To Top