Westfriesland

Enza Zaden weer bij laatste selectie Familiebedrijven Award

ZEIST – De Stichting Familie OnderneminFBA 4 finalisten 2016 staandg heeft maandag de finalisten voor de Familiebedrijven Award voor het jaar 2016 bekend gemaakt. Het zijn geworden CCV, Enza Zaden, NNZ, en VDL Groep. Het is voor Enza Zaden de tweede keer dat zij bij de laatste finale selectie doorgedrongen. Andere genomineerde Hessing Supervers was wel genomineerd bij de laatste 10 familiebedrijven, maar niet voor de finale.

Uit 10 genomineerden heeft de jury dit jaar deze vier bedrijven gekozen. Het was wederom een harde noot om te kraken. Juryvoorzitter John Fenterer van Vlissingen: “Innovatie, onderzoek en buitenlandse expansie zijn belangrijke pijlers voor de economie. Dat de vier uitverkoren familiebedrijven deze pijlers tot een belangrijke focus hebben gemaakt, heeft doorslag gegeven aan onze keuze.”

Enza Zaden

Enza Zaden uit Enkhuizen is een mooi voorbeeld van een familiebedrijf dat gezond en sterk naar de toekomst blijft kijken. Het bedrijf ontwikkeld over de hele wereld groenterassen. Een voorbeeld van product innovatie is de Tasty Tom, de kleine snoeptomaatjes voor tussendoor. Daarnaast investeert het bedrijf  30% van haar omzet in proces- en productinnovatie.

AWARD ONDERSTREEPT BELANG VAN FAMILIEBEDRIJVEN

Donderdag 7 april 2016 wordt tijdens een feestelijke uitreiking bekendgemaakt welk familiebedrijf de Familiebedrijven Award 2016 wint. In de tussenliggende periode zal de jury bezoeken afleggen aan de genomineerde bedrijven en zorgvuldig afwegen wie van de finalisten zich uiteindelijk een jaar lang “Het beste Familiebedrijf” mag noemen.

69% van de Nederlandse ondernemingen is een familiebedrijf. Deze zijn dan ook van cruciaal belang voor de Nederlandse economie. De ruim 260.000 familiebedrijven dragen voor ruim 50% bij aan het Bruto Nationaal Product en vormen hiermee ook een belangrijke schakel in de ontwikkeling van onze werkgelegenheid. 49% van de werknemers in Nederland staat immers bij een familiebedrijf op de loonlijst.


To Top