Westfriesland

Extra zetje voor ondernemers mogelijk met ondernemersfonds

Wethouder Harry Nederpelt en Ramon Stoffer (OFM). Foto Alex Gitzels /Westfrieslandinbedrijf

MEDEMBLIK – Het ondernemersfonds in Medemblik is maandag officieel van start gegaan. Ramon Stoffer en wethouder Harry Nederpelt ondertekenden beide de overeenkomst tussen de Ondernemers Federatie Medemblik (OFM) en de gemeente Medemblik om jaarlijks 30.000 euro beschikbaar te stellen voor ondernemersactiviteiten.

Het bedrag is door de gemeente Medemblik vanuit de algemene middelen beschikbaar gesteld. Het beheer wordt namens de gemeente gedaan door de OFM, die afgelopen 1 april al een eerste ronde van aanvragen afsloot. Van de eerste vijf ingezonden projecten worden daarvan twee uitgevoerd.

Glasvezel en winkeliers Nieuwstraat

Zo krijgt het bedrijventerrein glasvezel internet. “De bedrijven hadden steeds een bedrag te kort en met het ondernemersfonds kunnen we net dat laatste zetje geven waardoor als het goed is in september de spa al in de grond gaat.” Een ander project is een promotieplan dat de weekmarkt op de Nieuwstraat in Medemblik weer beter op de kaart gaat zetten. “Dat gaat de winkeliers helpen en is goed voor het toerisme,” aldus voorzitter Ramon Stoffer namens de OFM.

Voorwaarden

Natuurlijk zijn er wel voorwaarden om in aanmerking te komen voor gift uit het ondernemersfonds. Zo moet de aanvraag een algemeen ondernemersbelang dienen. Stoffer: “Het is de bedoeling dat je een idee hebt en met dat idee een hele groep ondernemers, bedrijventerrein, een winkelstraat of een sector een verhoging van omzet of verbetering van service of diensten voor mekaar krijgen. Daarbij ook dat de groep laat zien wat ze er zelf voor overhebben en wat hun inzet is.”

Wethouder Harry Nederpelt ziet in het ondernemersfonds een instrument waarbij ondernemers bepalen wat er uitgevoerd gaat worden door de andere ondernemers. “Het is een aparte stichting waar de gemeente feitelijk los van staat, maar we houden natuurlijk wel een oogje in het zeil, want het is wel gemeenschapsgeld. En de eerste twee projecten spreken mij wel aan moet ik zeggen.”

Interview

Na afloop sprak onze verslaggever met zowel Ramon Stoffer namens de OFM en wethouder Harry Nederpelt over het ondernemersfonds. Zaterdag 14 mei tussen 17.00-18.00 uur op Radio Hoorn een uitgebreid interview met beide heren over het ondernemersfonds, maar ook over de dienstverlening en de kansen voor ondernemers in de gemeente Medemblik.

Meer foto’s van deze ondernemersavond zijn te vinden op de facebookpagina van Westfrieslandinbedrijf.nl

Extra zetje voor ondernemers mogelijk met ondernemersfonds

To Top