Westfriesland

GreenPort NHN neemt volop deel aan de Dutch Agri Food Week

Afbeelding via greenportnhn.nl

REGIO – Tijdens de Agri Dutch Food Week van 12 t/m 25 oktober kan iedereen kennis maken met je voedsel op meer dan 100 evenementen. Dutch Agri Food Week is een en initiatief van de Topsector Agri & Food samen met een aantal regio’s uit de agrifood en tuinbouw sector voor een open podium waar voedselinnovatie en voedselproductie centraal staan. In de regio Westfriesland geven diverse ondernemers een inkijkje in hun aandeel in de voedselketen.

Kinderkookwedstrijden, een kijkje achter de schermen bij levensmiddelenindustrie boeren, innovatie-tours bij bedrijven, foodsafari’s en food film festivals, Tedx-lezingen en hoorcollege’s over de feiten en fabels rond voedsel. Van 12 tot en met 25 oktober krijgt iedereen de kans nieuwe inzichten op te doen over de toekomst van voedsel in Nederland en de wereld tijdens de Dutch Agri Food week.

Professionals

Dutch Agri Food Week 2016 heeft een uitgebreid programma voor de agrifood-professional. De week wordt officieel geopend door Staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam op Food Valley Expo op 13 oktober waar ook de Food Valley award wordt uitgereikt. Het Westfries Gasthuis gasthuis organiseert op 19 oktober een workshop ‘koken met smaak’ en op de Food Inspiration Days kun je voedsel op een nieuwe manier proeven en beleven en krijg je nieuwe inzichten. Daarnaast vinden tijdens deze week congressen van wereldformaat plaats als World Dairy Summit in Rotterdam en CropWorld in Amsterdam.

Healthy food, better world

Veel van de evenementen en partners zijn geïnspireerd door het thema voedsel en gezondheid, het thema van Dutch Agri Food Week 2016. Nederland werkt hard aan allerlei innovaties waardoor mensen overal ter wereld langer zullen leven en gezonder en fitter door het leven gaan. Voorbeelden hiervan die op Dutch Agri Food Week zijn te vinden, zijn de ontwikkeling van gewassen met extra eiwitten en vitaminen, maaltijden met minder zout en meer smaak en personalized nutrition om fit te blijven of sneller beter te worden. Op Dutch Agri Food Week 2016 ervaar je hoe ons eten aan de basis kan staan voor een gezondere samenleving.

Programma Noord-Holland Noord

Het gehele programmaoverzicht kan gevonden worden op: www.dutchagrifoodweek.nl. Het programma van GreenPort Noord-Holland Noord tijdens de Dutch Agri Food Week is al volgt.

12 oktober Masterclass Verwaarden van reststromen 

13 oktober Hoorcollege Louis Bolk Instituut: “Voeding als Medicijn”

14 oktober Kenniscafé  Agri & Food in de Metropoolregio Amsterdam: “Twee extra gezonde levensjaren door gezond eten!”

15 oktober AZ & GreenPort NHN: “Sportieve voortzetting van de samenwerking”

15 oktober Open dag Mts. René Verdonk: Our Food: How It’s Made

18 t/m 20 oktober NH kampioenschap aardbeien eten 

19 oktober Workshop koken met smaak Westfriesgasthuis

20 oktober Innovatie in NHN: Teelt op water in de praktijk

22 oktober Stadslandbouw Hoorn 

24 oktober Duurzame Schoolkantine 

GreenPort NHN neemt volop deel aan de Dutch Agri Food Week
To Top