Westfriesland

Hoorn helpt kleine ondernemers via schuldhulp

Hoorn helpt kleine ondernemers via schuldhulp

HOORN – De gemeente Hoorn biedt hulp aan kleine ondernemers uit Hoorn met schulden. Het gaat om zzp’ers en bedrijven met minder dan 5 personeelsleden die door schulden in de financiële problemen zijn geraakt. Met een schuldhulptraject krijgen zij weer grip op hun financiële situatie. Kleine ondernemers met schulden kunnen zich bij het bedrijf Oxyz aanmelden.

‘Hulp gericht op voortzetten van hun bedrijf’

Wethouder Judith de Jong: ‘Wij vinden het in Hoorn erg belangrijk dat iedereen mee kan doen. Steeds meer mensen werken als zzp’-er of hebben een klein bedrijf. Als je in de schulden komt, heeft dat een grote invloed op je leven. Om erger te voorkomen en werkgelegenheid te behouden, bieden we als gemeente hulp. Het goede van deze vorm van schuldhulpverlening is dat ondernemers niet genoodzaakt zijn om hun bedrijfsactiviteiten te stoppen. We bieden juist  hulp om het bedrijf voort te kunnen zetten. En dat draagt weer bij aan de visie dat iedereen in Hoorn mee moet kunnen doen in onze stad.’

Schuldhulpverlening

Na aanmelding bij Oxyz krijgt de ondernemer een intakegesprek. Op basis daarvan stelt Oxyz samen met de ondernemer een plan van aanpak op. De ondernemer krijgt bijvoorbeeld hulp bij het verhogen van de inkomsten en het omlaag brengen van de uitgaven. Of coaching bij het op orde brengen van de administratie. Hoe de schuldhulpverlening er precies uit ziet, hangt af van de specifieke situatie. Het doel is dat de ondernemer weer grip krijgt op zijn of haar financiële situatie en het bedrijf kan voortzetten.

Aanmelden

Ondernemers die in Hoorn wonen, met maximaal vijf personeelsleden, kunnen zich aanmelden voor hulp bij schulden. Dat kan bij Oxyz via mw. Hilleke Eikelboom, 072 5407919, alkmaar@oxyz.eu. Voor de ondernemer zijn er geen kosten aan het traject verbonden. Wel is de ondernemer verplicht om na aanmelding actief mee te werken met de schuldhulpverlening.


To Top