Westfriesland

Hoornse vinylliefhebber start online platenzaak

HOORN – Dat vinyl weer hot is blijkt uit de grote hoeveelheid van re-issues van bekende albums. Een gedeelte van de muziekliefhebbers geboren in het cd tijdperk hoef je niet meer het verschil uit te leggen tussen 33 en 45 toeren. Maar als liefhebber in Hoorn waar kun je terecht voor de aanvulling van je collectie? Liefhebber Nick Staphorst startte zijn eigen online platenzaak Uptown Records.

Staphorst wilde graag in Hoorn zijn vinyl kunnen kopen. En als je ondernemend bent begin je er dan zelf maar een zegt de ondernemer die hiernaast actief is als ZZP-er in de IT-branche. “Ik was op zoek naar een platenwinkel hier in Hoorn en kwam tot de schokkende conclusie dat wij die niet meer hebben hier. Natuurlijk hebben we Dropstyle echter verkopen die veelal tweedehands platen en zijn zeer beperkt open (vrijdags van 11:00 tot 17:00). Ik heb dit en tijdje laten bezinken en besproken met mijn vrouw Brenda waarbij het idee groeide om een platenwinkel te beginnen.”

Als een goed ondernemer verkende hij de markt en vroeg naar de behoefte bij andere muziekliefhebbers. “Die waren ook zeer positief. En al spelende met deze gedachte, voors en tegens afwegend, marktonderzoeken, enzovoorts kwamen we tot 1 conclusie, namelijk dat Hoorn een platenwinkel nodig heeft!”

“De markt in Hoorn en directe omgeving ligt open”

Toch realiseert Staphorst zich dat de platenbusiness een niche is. “Om het risico te minimaliseren hebben wij besloten te starten in de vorm van een webwinkel vanuit huis, vooral om de kosten zo laag mogelijk te houden. Zodra dit aardig gaat lopen willen we graag de overstap maken naar een fysieke winkel.”

Re-issues

“Wij verkopen geen tweedehandsplaten, maar oude muziek op nieuw vinyl, de zogenaamde re-issues, en natuurlijk de nieuwe muziek die op vinyl uitkomt.” Toch ziet Staphorst zijn doelgroep breder dan alleen vinylliefhebbers. “Ook als je een CD wilt bestellen kun je bij ons terecht, al zullen we die niet op voorraad nemen. Als het niet op de site staat bestellen we het, als je bijzondere wensen hebt doen wij ons best daarvoor, dat soort dingen. En het is en blijft een lokaal bedrijf.”

Plannen

“Plannen zijn er genoeg,” vervolgt Staphorst. “Ik heb bijvoorbeeld al contacten gelegd met horeca in Hoorn om een soort pop up recordstore dag te doen, dat soort zaken.” De platenwinkel is te vinden op www.uptownrecords.nl of op facebook https://www.facebook.com/UptownRecords.nl/

Via partnerwebsite Dagelijks nieuws uit Westfriesland


To Top