Westfriesland

Interview: Cas Bosland over Mega Platen en CD Beurs Utrecht

HOORN – In het weekend van 12 en 13 november werd voor de 46e keer de Mega Platen en CD Beurs georganiseerd. Twee keer per jaar meer dan 500 stands, uit meer dan 50 landen met ook enkele standhouders uit Zuid Amerika. De laatste editie werd bezocht door 32.500 bezoekers. En dat allemaal georganiseerd vanuit een kantoor aan het Grote Oost in Hoorn.

Cas Bosland is met Marjolein Lubbers namens het bedrijf ARC (Amsterdam Record Convention) verantwoordelijk voor het organiseren van de platen en cd-beursen in Rai Amsterdam, Jaarbeurs Utrecht en ook in het eigen Hoorn. Sinds 2006 organiseren zij ook de Verzamelaarsjaarbeurs in de Jaarbeurs die tegelijk valt met de Mega Platen en CD Beurs. Maar die van november 2016 was wel voor de laatste keer. Bosland “Grote veranderingen waar wij ons niet meer konden vinden. Het heeft ook te maken met de ontstellende hoeveelheid werk die je moet verrichten om vier hallen met antiek vol te krijgen. En daar is de lol wel een beetje vanaf gegaan de laatste jaren. Het is een hele andere wereld (dan de muziekbeurs – red.)”

Prijzen variëren van €0,50 tot €8.000

Cas Bosland is zelf muziekverzamelaar en maakte van zijn hobby zijn werk. In 1985 was de eerste beurs in Artis in het tijgerverblijf. Het netwerk werd elk jaar groter en daarbij hoorde ook een grotere locatie. Vanaf 1992 startte een nieuwe traditie. Twee keer per jaar een Mega Platen en CD Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. In het tweede deel van het interview een inkijkje hoe de voorbereiden van zo’n beurs gaan. “Het begint al twee jaar eerder bij het vaststellen van de data.”

Interview

Cas Bosland was zaterdag 19 november te gast in het ondernemersprogramma op Radio Hoorn, Westfriesland in Bedrijf. In twee delen een gesprek met hem over dropstyle, de start van het bedrijf ARC en in het tweede deel meer over de organisatie van de Mega Platen en CD beurs.

 

Interview: Cas Bosland over Mega Platen en CD Beurs Utrecht

To Top