Westfriesland

Jong Ondernemen en Horizon College over leren ondernemen

Foto rechts via Jongondernemen.nl

HEERHUGOWAARD/HOORN – De jeugd heeft de toekomst, waar hoe leren zij de basisvaardigheden van het ondernemen? Jong Ondernemen is één van de partijen in Nederland die het ondernemen in het onderwijsprogramma’s proberen te krijgen. Ook het Horizon College heeft ondernemen in het lesprogramma opgenomen in diverse opleidingen. Hoe belangrijk is dat en kun je ondernemen wel leren? Een duo gesprek met Denise Dehue, Regiomanager Noord-Holland/Midden Nederland en Jan Ferwerda, coördinator Ondernemerschap bij het Horizon College.

Student Company

Onderdeel van het ondernemend lesprogramma op het MBO is het programma Student Company van Jong Ondernemen. Als onderdeel van het lesprogramma gaan leerlingen in groepen van 4-8 pesonen een eigen onderneming starten. Met echt geld door verkoop van aandelen, eigen betaalrekening en aandeelhoudersvergaderingen. Dit programma werd zowel bij het Horizon College in Heerhugowaard als in Hoorn aangeboden binnen het brede onderwijsprogramma.

Student Company_Aansluiting+op+het+onderwijs_SC_700

Interview

Onderstaande interviews zijn afkomstig uit de uitzending van het ondernemersprogramma van Radio Hoorn, Westfriesland in Bedrijf, uitgezonden op 18 juni 2016. In het eerste deel het woord aan Jan Ferwerda, coördinator Ondernemerschap bij het Horizon College. Hij legt het belang uit van het leren ondernemen op zijn opleiding.

Stichting Jong Ondernemen is nu 25 jaar bezig om het ondernemen op te nemen in het onderwijs programma. Maar daarbij is assistentie nodig van allerlei partijen. Daarom vroeg ik aan Denise Dehue hoe de continuïteit van het programma gewaarborgd is.

Jong Ondernemen en Horizon College over leren ondernemen

To Top