Westfriesland

Lintje voor voormalige CEO Incotec JanWillem Breukink

ENKHUIZEN – Donderdagmiddag ontving JanWillem Breukink, voormalig CEO van zaadverbeteraar Incotec, een koninklijke onderscheiding. Dit was o.a. op gronden van zijn bijzondere verdiensten voor de zaadsector en de regio. De versierselen, die behoren bij de onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau, werden uitgereikt door burgemeester J.G.A. Baas tijdens de feestelijke afscheidsreceptie voor JanWillem Breukink in het Zuiderzee Museum in Enkhuizen.

Bijdrage zaadindustrie

JanWillem Breukink heeft sinds 1978 een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de zaadindustrie in het algemeen en aan die van het bedrijf Incotec in het bijzonder. Daarnaast heeft hij een belangrijke rol vervuld in de economische en maatschappelijke ontwikkeling in de regio Enkhuizen en de BV Nederland. JanWillem zet zich zeer actief in voor allerhande branchebelangen en is actief in nationale en internationale organisaties zoals als Seed Valley, ESA (European Seed Association) en ISF (International Seed Federation). In 2011 werd hij benoemd als lid van het topteam Tuinbouw & Uitgangsmaterialen waar hij het MKB-bedrijfsleven vertegenwoordigt.

‘Boegbeeld voor sector’

Burgermeester van Enkhuizen Jan Baas: “JanWillem is altijd een boegbeeld geweest voor de sector. Hij heft een optimistische en inspirerende blik waarmee hij het verschil kan maken in een wereld waar het oplossen van de voedselproblematiek steeds belangrijker wordt.”

Na zijn terugtreden als CEO van Incotec in 2014 is Breukink benoemd tot adviseur van het bedrijf. Vandaag legde hij ook deze taak neer en nam afscheid van Incotec, de klanten en relaties van het bedrijf en de medewerkers.

Lintje voor voormalige CEO Incotec JanWillem Breukink

To Top