Westfriesland

McDonald’s Hoorn eerste met Salad Bar en McCafe

McDonald's McCafe in Hoorn. Foto Alex Gitzels Foto Alex Gitzels
Foto: Alex Gitzels

HOORN – Vorige week opende de vestiging van McDonald’s in Hoorn de eerste McCafe en Salad Bar in Nederland. “De Salad Bar in deze vorm is feitelijk de eerste McDonald’s in de wereld,” meldt Boi Duindam restaurant manager in Hoorn.

De introductie van beide nieuwe initiatieven zijn niet heel onverwachts. De Salad Bar is het antwoord om gezonde opties aan te bieden aan de klanten. Klanten kunnen de eigen salade bij binnenkomst via de grote bestelschermen zelf samenstellen. Op basis van deze bestelling wordt de salade klaargemaakt. “In de McDonald’s in Frankrijk zijn al salade bars aanwezig, maar daar kun je alleen selecteren uit vooraf samengestelde menu’s. Hier kun je alles zelf samenstellen. Daarmee is dit de eerste McDonald’s Salad Bar in de wereld,” aldus Duindam.

McDonald's McCafe in Hoorn. Foto Alex Gitzels

McDonald’s McCafe in Hoorn. Foto Alex Gitzels

De McCafe is het antwoord op de vertegenwoordiger die de McDonalds als afspraak locatie gebruikt. “Door de ligging naast de A7 zien wij dat veel vertegenwoordigers hier afspreken. Die hebben nu de keuze uit diverse smaken koffie.” Op de kaart staan de klassiekers, maar ook de specials zoals de Mochaccino en Caramel Latte Macchiato. Naast de koffie is er ook keuze uit macarons, meringue, tartelette, appeltaart, cake en muffins.

Vorige week woensdag werden zowel de McCafe als de Salad Bar in Hoorn geopend. De fastfoodketen is duidelijk bezig haar formule verder te vernieuwen. Eerder in 2015 was Hoorn ook al de eerste met “pimp je burger’ en startte men met de ‘table service’.

Vestiging McDonald's Hoorn. Foto Alex Gitzels

Vestiging McDonald’s Hoorn. Foto Alex Gitzels

Dat Hoorn ingezet wordt als pilot store is niet heel vreemd. Na de uitkoop van de franchisenemer is McDonald’s Nederland sinds 2012 de eigenaar van de vestiging. Van de 19 eigen vestigingen is Hoorn één van grotere en wordt daarom vaak ingezet bij nieuwe pilots. “Daarnaast is het de mooiste van Nederland,” aldus een trotse restaurant manager.

Bij de McDonald’s in Hoorn werken 152 medewerkers.

To Top