Westfriesland

Na CFO stopt ook Heijmans CEO Bert van der Els ermee

ROSMALEN – Aannemer Heijmans maakt vrijdag bekend dat ‘in goed overleg met de Raad van Commissarissen CEO Bert van der Els besloten heeft om af te treden’. Hij zal na afloop van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 12 april 2017 af te treden als lid van de Raad van Bestuur.

Als reden voor het besluit is volgens het bedrijf ingegeven door zijn wens om op 62-jarige leeftijd terug te treden. Van der Els was acht jaar actief bij Heijmans. Hij heeft aangegeven tot zijn aftreden als bestuurslid actief te blijven en zal zich daarbij in het bijzonder inzetten voor de afwikkeling van een aantal (infra)projecten.

Eerder heeft ook CFO Mark van den Biggelaar aangegeven het bedrijf te verlaten. Hij blijft tot juni 2017 beschikbaar voor zijn voor de overdracht van zijn werkzaamheden.

Opvolger

De Raad van Commissarissen heeft besloten om Ton Hillen, sinds april 2012 lid van de Raad van Bestuur, per 1 december a.s. te benoemen tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Hillen zal zich, samen met zijn collega bestuursleden, richten op het verder aanbrengen van focus binnen onze activiteiten, herstel van winstgevendheid en het versterken van de vermogensverhoudingen. Daartoe zal Heijmans de komende jaren kansen van de groei in de woningmarkt maximaal benutten en verder werken aan het structurele herstel van Infra.

N23

Het gaat niet goed met het aannemersbedrijf. Aandelenkoersen zijn flink gezakt en diverse projecten zijn een molensteen om de nek van het bedrijf. Zo ook in onze regio; door een conflict met de provincie Noord-Holland liggen de werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg sinds 14 november geheel stil. De provincie houdt vol aan de planning en driegt met boetes die volgens diverse media kan oplopen tot 20 miljoen, 10% van de aanneemsom van ruim 200 miljoen. Het geld dat de aannemer uit Rosmalen niet zomaar op de plank heeft liggen.

To Top