Westfriesland

Plannen Winkelcentrum Grote Beer na zomer in de raad

HOORN – Initiatiefnemer Onro bv, eigenaar en beheerder van winkelcentrum Grote Beer en de gemeente zijn al langere tijd in gesprek over de wensen voor een verbouwing. Want het winkelcentrum is gedateerd en voldoet volgens beiden niet meer aan de wensen van de winkeliers en hun publiek. Een verbouwing en het aanpakken van de omgeving kan de wijk nieuwe energie geven.

Het opknappen van winkelcentrum de Grote Waal was één van de wensen die zowel bewoners als de ondernemers van het winkelcentrum noemden bij het opstellen van de wijkvisie Grote Waal. De verwachting is dat het definitieve verbouwingsplan en het inrichten van de omgeving na de zomer aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Uitstraling en beleving

Onro bv hoopt met een nieuw plan nog dit jaar het startsein te kunnen geven voor de verbouwing van het verouderde winkelcentrum: “Het plan geeft het winkelcentrum een uitstraling die beter past bij de huidige wensen van de klanten, de ondernemers, ons als eigenaar en de gemeente. Met onder andere meer daglicht, betere bereikbaarheid, meer parkeerplaatsen en een geheel nieuwe inrichting wordt winkelen in de Grote Beer weer een beleving.”

“Het winkelcentrum, is samen met het wijkcentrum het kloppend hart van de wijk. Het levendig maken en houden van dit winkelhart is daarom belangrijk voor de toekomst” –Wethouder Theo van Eijk.

Uitgangspunten

In het verbouwingsplan wordt een uitbreiding van het bestaande winkelcentrum voorgesteld voor het toevoegen van een Aldi-supermarkt. Dit moet een verbetering voor de positionering van het winkelcentrum gaan worden. Daarnaast gaat het plan in op het herontwerpen van de entree en het herschikken van winkels.

De eerstvolgende mijlpaal is om te komen tot een definitief plan. Het plan komt tot stand met medewerking van de gemeente en via overleg met de ondernemers, bewoners en de welstand. De verwachting is nu dat de winkeliers en de omwonenden rond de zomer over het plan worden geïnformeerd.

LEES OOK: Aldi in winkelcentrum Grote Beer, verhuizingen binnen Westfriesland

Plannen Winkelcentrum Grote Beer na zomer in de raad
To Top