Westfriesland

Rolan Robotics uit Zwaag grijpt naast NHN Business Award

Alle finalisten op het podium

HEILOO – Het was een spannende finale donderdagavond 24 november in de Cultuurkoepel in Heiloo. De 12 finalisten van de NHN Business Awards streden in 4 categorieën om de felbegeerde Awards. Onder de genomineerden ook Rolan Robotics uit Zwaag. De presentatie was in handen van Robert-Jan Knook.

Tijdens de finale moesten per categorie 3 finalisten met elkaar de strijd aangaan op het podium, voor een volle Cultuurkoepel met 400 ondernemers als publiek. Exact 2 minuten stond iedere finalist vol in de schijnwerpers om het publiek en de jury te imponeren met een bijzonder pitch.

De jury was in het voortraject al bij alle finalisten op bezoek geweest. Tijdens deze bezoeken zijn de finalisten beoordeeld op 7 criteria. O.a. regionale betrokkenheid, innovatie en inspiratie voor andere ondernemers waren punten waarop zij beoordeeld werden. Uiteindelijk was de pitch op het podium voor een aantal awards echt van doorslaggevend belang, omdat de finalisten heel dicht op elkaar zaten met hun puntengemiddelde.

NHN Business Award

Winnaar in de categorie NHN Business Award is Zonvaart Reizen uit Heerhugowaard geworden, een 3e generatie familiebedrijf dat tegen de stroom in gegroeid is, waar vele andere reisbureaus de afgelopen jaren af moesten haken. Een zeer inspirerende ondernemer, die met een prachtig team medewerkers in Noord-Holland Noord op een persoonlijke manier aandacht aan de klanten besteedt. Uit de regio Westfriesland was Rolan Robotics uit Zwaag ook genomineerd tot finalist in deze categorie.

Cultuur Award

In de categorie NHN Cultuur Award is Circus Sijm/Impressariaat Sijm uit Broek op Langedijk, een van de 3 overgebleven reizende circussen in ons land overtuigend winnaar geworden. Vooral de manier waarop het Circus zakelijk gezien alle kansen benut heeft indruk gemaakt op de jury. Zo spelen zij regelmatig voor zorginstellingen, waarbij de tent direct naast de instelling opgebouwd wordt en de bewoners zelf met bedden en rolstoelen de tent in kunnen.

Thema Award Bouw

De NHN Thema Award ging dit jaar naar de Bouwsector. In deze categorie mag Van ’t Hek uit Middenbeemster. Van ’t Hek heeft volgens de jury midden in de crisis met groot succes zijn werkzaamheden uitgebreid naar het buitenland. Een prachtige familiebedrijf, waar ook alweer de 3e generatie het roer met veel succes heeft overgenomen.

Young Company Watchlist

De NHN Young Company Watchlist Award gaat naar Pand Raak uit Schagen. Een initiatief waardoor ook in Schagen samenwerking tussen flexwerkers gestimuleerd wordt in een prachtig oud postkantoor. De NHN Publieksprijs, die gewonnen wordt door stemmen te verzamelen op de website is dit jaar gewonnen door Inktweb uit Alkmaar. Met een grote emailcampagne is het hen gelukt om 1.858 stemmen te verzamelen.

Rolan Robotics uit Zwaag grijpt naast NHN Business Award

To Top