Westfriesland

Seminar over verandering VAR verklaring per 1 mei

Einde VAR nadert

HOORN – Zzp’ers en opdrachtgevers die werken met een VAR (Verklaring Arbeidsrelatie) krijgen op korte termijn te maken met veranderingen. Per 1 mei 2016 vervalt de VAR en gaat de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie) in.

Wat betekent dit precies? Wat moet je als zzp’er en opdrachtgever doen? Of wat moet je juist niet doen? OndernemendWestFriesland, Startwijzer, Omnyacc Accountants en Rentree hebben de handen ineen geslagen en organiseren 12 april a.s. een seminar over het verdwijnen van de VAR. Tijdens dit seminar wordt onder meer gesproken over de praktische gevolgen voor de zzp’er en de opdrachtgever/ondernemer. Is er maar één modelovereenkomst of zijn er meer? Ook de transitiefase komt uitgebreid aan bod.

Specialisten

Het seminar begint met een toelichting van accountant Gerard de Graaf (Omnyacc Accountants), advocaat arbeidsrecht Bert Butter (Butter advocaat/mediator/coach) en fiscalist Marco Bakker (Omnyacc Accountants). Daarna krijgen deelnemers de mogelijkheid om plenair hun specifieke vraag op tafel te leggen bij de aanwezige deskundigen. De presentatie is in handen van Robert-Jan Knook (ANP/BNR). Het seminar wordt afgesloten met een verbindingsborrel.

Locatie

Het VAR-seminar is op dinsdag 12 april a.s. in Oranje Buiten, Schelphoek 4 in Hoorn. Inloop vanaf 15:30 uur, het programma start om 16:00 uur en is om 18:15 uur afgelopen. Inschrijven kan via www.ondernemendwestfriesland.nl en de kosten zijn 15,- euro ex btw. Dit is inclusief de verbindingsborrel.


To Top