Westfriesland

Soci-com uit Enkhuizen groeit door; Na Edam ook overname in Amsterdam

ENKHUIZEN – Sociale betrokkenheid en commercieel ondernemen is de basis van Soci-Com uit Enkhuizen. En het bedrijf heeft groeiplannen. Deze week maakte het bedrijf bekend per direct de activiteiten van PAT BV uit Amsterdam overgenomen.  “We zullen de activiteiten tijdelijk voortzetten vanuit onze vestiging in Enkhuizen en op korte termijn verwachten wij, naast een vestiging in Edam, een vestiging te kunnen openen in Amsterdam.”

“We zijn blij te vermelden dat ook de heer George van Veldhoven per 1 december bij ons in dienst zal treden als accountmanager.” vervolgd het bedrijf in haar nieuwsbericht. “We zijn er van overtuigd dat Soci-Com op deze wijze de dienstverlening aan de klanten van PAT BV kan evenaren en gaan graag de uitdaging aan om deze nog beter te maken.”

Interview en nominatie

Zaterdag 12 november vertelde mede eigenaar Niels Deen in een telefonisch interview over Soci-Com en de nieuwe kansen in Edam en Amsterdam. En wat het verschil is tussen Soci-Com en Werksaam. Tot slot ook nog even aandacht voor de publieksprijs van NHN BusinessAward waarvoor het bedrijf is genomineerd.

Eigenaren
patrickpeterniels

Patrick de Haan (links) is verantwoordelijk voor de verkoop en productie. Als ondernemer nam hij technische bedrijven over om ze beter te maken en vervolgens weer te verkopen. “In een gewone onderneming – weet ik uit ervaring – kom je hier met vallen en opstaan achter en heb je vaak geen tijd om ze goed te begeleiden. Maar Soci-Com kan hun problemen al tackelen vóór ze naar een bedrijf gaan.”

Peter Schouten (midden) “Ik heb me dat nooit zo gerealiseerd, maar met Soci-Com heb ik de warmte die ik voel voor mensen met een achterstand omgevormd tot verdienmodel. Wij slagen er steeds beter in om de ‘participatiedoelgroep’-bakken van het UWV en de gemeentes leeg te maken.” Schouten is bij Soci-Com verantwoordelijk voor HRM en financiën.

Niels Deen (rechts) zat zeven maanden op de bank na een burn-out. Die inktzwarte ervaring leidde tot veel therapie, zelfonderzoek en studie en werd specialist in re-integratie die mensen met vergelijkbare (burn-out) problemen helpt weer uit het dal te klimmen. “Ik kwam als adviseur en ben gebleven als partner. Ik vind het mooi dat ik hier mijn passie voor re-integratie blijvend in kan zetten voor een brede doelgroep.” Deen verzorgt bij Soci-Com de instroom en integratie.

Soci-com uit Enkhuizen groeit door; Na Edam ook overname in Amsterdam

To Top