Starter van de Week

Starter van de week: Patrick en Mathijs van PenM Kaasmakerij

FOTO: GUILLAUME GROEN FOTOGRAFIE
Lokale kaas; de Westfrieschlander. FOTO: GUILLAUME GROEN FOTOGRAFIE

Lokale kaas; de Westfrieschlander. FOTO: GUILLAUME GROEN FOTOGRAFIE

HOOGWOUD – Starter van de week is sinds maart 2016 een nieuw wekelijks item bij Westfriesland in bedrijf. Een kort vraaggesprek met een foto gemaakt op locatie door Guillaume Groen. De zaterdag daarop is de ondernemer te gast in het gelijknamige radioprogramma, voor een uitgebreid gesprek. Dit interview wordt later aan deze pagina toegevoegd.

De gedeelde loods zit vol met ketels voor het maken van de vele soorten en smaken kazen. Al deze kazen worden in een aparte geconditioneerde ruimte op planken gelegd. Daar kunnen ze op smaak komen. En af en toe gekeerd worden, met liefde.

Zes vragen aan Patrick Schilder en Mathijs Kooi van PenM Kaasmakerij

Wanneer zijn jullie gestart met P en M Kaasmakerij? Op 31 december 2014 hebben we de sleutel gekregen van ons pand in Hoogwoud. Na een flinke verbouwing hebben we op 3 maart 2015 de eerste kazen in onze kaasmakerij gemaakt.

Wat doen jullie precies? We maken ambachtelijke kaas met passie. Kaas waar we trots op zijn. 

Wie zijn jullie precies(de ondernemers)? Patrick Schilder en Mathijs Kooi zijn samen de kaasmakers van P en M Kaasmakerij

Wat maakt jullie kazen anders dan andere kaasmakers, wat maakt het uniek? De Westfrieschlander, onze eigen kaas wordt gemaakt met melk uit West-Friesland. En zonder e-nummers 

Wat zijn jullie groei ambities? en waar willen jullie over 1 en 5 jaar staan? We willen groter groeien, Na een jaar produceren hebben we al kazen in andere pakhuizen liggen omdat we ze zelf al niet meer kwijt kunnen. We willen dus meer produceren en over een jaar hebben we meer ruimte en maken we kazen in meerdere shifts. Over 5 jaar hebben we nog niet eens nagedacht. Misschien wel een stabiel bedrijf waar we lekker van kunnen leven en waar we mooie kazen kunnen maken. 

Welke ondernemers tip of wijsheid heb je voor andere ondernemers? Vertrouw in jezelf en vertrouw in je product. 

INTERVIEW

Zaterdag 12 maart in het ondernemersprogramma Westfriesland in bedrijf op Radio Hoorn een uitgebreid gesprek met Patrick Schilder en Mathijs Kooi.

Starter van de week: Patrick en Mathijs van PenM Kaasmakerij

To Top