Starter van de Week

Starter van de Week: Sylvia de Wit, Travel Counsellor Hoorn

Foto: Guillaume Groen

Sylvia de Wit TravelcounsellorHOORN – Starter van de week is sinds maart 2016 in een nieuws jasje bij Westfriesland in bedrijf. Een kort vraaggesprek met een foto gemaakt op locatie door fotograaf Guillaume Groen. De zaterdag daarop is de ondernemer te gast in het gelijknamige radioprogramma, voor een uitgebreid gesprek. Dit interview wordt later aan deze pagina toegevoegd.

ZES VRAGEN AAN DE STARTER VAN DE WEEK

Guillaume ontmoette Sylvia en stelde haar de zes vragen over het ondernemerschap.

Wanneer ben je gestart? 2 jaar geleden ben ik Travel Counsellor geworden en heb ik samen gewerkt met een collega en per 1 september 2015 ben ik als zelfstandige alleen verder gegaan.

Wat doe je precies wat voor product verkoop je? Ik verkoop de mooiste vakanties die er bestaan.

Wie zijn de ondernemers(met wie doe je het)?  In de Hoornse wijk de grote waal ben ik de enige Travel Counsellor, In heel Hoorn zijn we met zijn vijven. Er zijn 170 Travel Counsellors in heel Nederland en wel 1500 collega’s over de hele wereld.

Wat maakt jou product of dienst anders dan de andere aanbieders en waarom kiezen ze voor jou?  Ik kom bij de mensen thuis wanneer het hun uitkomt ofze komen bij mij. Ik heb een kantoor aan huis maar we zitten eigenlijk altijd aan de keukentafel, gezellig. Ik heb alle tijd voor ze en omdat ik op afspraak werk aan de oliemolen 186 neem ik ook de tijd voor elke afspraak. Het contact is daardoor heel persoonlijk en ken ik hun wensen, diëten en voorkeuren. Ik heb gemerkt dat veel mensen dit als prettig ervaren. 

Wat zijn je groei ambities en hoe ga je dit bereiken? En waar sta je over 1 jaar en over 5 jaar? Ik ga door op dezelfde manier zoals ik dat nu al doe maar dan wil ik graag meer klanten blij maken. Over 1 jaar wil ik dat de hele grote waal mij weet te vinden. En over 5 jaar hebben ze ook hun vakanties bij mij ondergebracht.

Welke ondernemerstip of wijsheid heb je voor de andere ondernemers? Neem de tijd, heb geduld. Dan verschijnt er vanzelf een glimlach op je gezicht en komen de mensen bij jou!

INTERVIEW

Zaterdag 8 oktober was Sylvia de Wit te gast in het ondernemersprogramma Westfriesland in bedrijf op Radio Hoorn. Luister hier het interview terug.

Starter van de Week: Sylvia de Wit, Travel Counsellor Hoorn

To Top