Westfriesland

Toekomst Winkelstad; ‘Tijd van achteroverleunen is voorbij’

Foto: Alex Gitzels

Woensdag 27 januari organiseerde de ondernemersvereniging van de Hoornse binnenstad, de OSH en de gemeente Hoorn een bijeenkomst over de toekomst van de Hoorn als winkelstad. Over de kansen van de Retaildeal en de ‘Nieuwe winkelstraat’. Lees en luister hieronder naar interviews over onderwerpen over hoe de Hoorn als winkelstad kan blijven overleven in deze veranderende tijden, wat is de retaildeal en retailagenda en hoe kan de ‘nieuwe winkelstraat’ Hoorn helpen?

Eerst Hoornse wethouder Ben Tap. Wat was de aanleiding voor deze bijeenkomst?

Projectleider van de Retailagenda is Erik Struijlaart. Deze oud wethouder van Zaanstad was ook spreker op deze avond. Aan de winkeliers werd aan het eind van de avond gevraagd of zij wilden meedoen aan deze landelijke Retailagenda. Ruim 80 van de 100 aanwezigen stak daarop zijn vinger omhoog als instemming van met deze Retailagenda. Het argument voor wethouder Ben Tap om zijn handtekening onder het plan te zetten. Na afloop sprak een gesprek met Erik Struijlaart. Wat houdt deze retailagenda concreet in?

Naast de Retaildeal gaf ook een ruime meerderheid aan te kiezen om deel te nemen aan de nieuwe winkelstraat. Dit werd tijdens de presentatie uitgelegd door Rob Weiss van Ik Onderneem! B.V./ Platform De Nieuwe Winkelstraat. De kosten van €5000 euro wordt betaald via het Lokaal Ondernemers Fonds, welke de reclamegelden beheerd. Na afloop de logische vraag aan Rob Weis, waarop hebben de ondernemers ja gezegd?

Terug naar wethouder Ben Tap. Zowel de retaildeal als de nieuwe winkelstraat worden al plan aangenomen. Hoe passen beide plannen in het nu actuele binnenstadsvisie?

Mooi dat een ruime meerderheid ja zegt tegen de retaildeal en het meedoen in het project de nieuwe winkelstraat, maar deelname zal pas slagen als men erkent dat er een probleem is. Heeft wethouder Ben Tap ervaren dat de ondernemers het probleem zien?

Bovenstaande geluidsfragmenten zijn afkomstig uit het Radio Hoorn ondernemersprogramma Westfriesland in Bedrijf van zaterdag 31 januari 2016.

Foto’s

Op woensdag 27 januari was deze bijeenkomst, georganiseerd door OSH en gemeente Hoorn over de toekomst van Hoorn als…

Gepostet von Westfriesland in Bedrijf am Montag, 1. Februar 2016

Toekomst Winkelstad; ‘Tijd van achteroverleunen is voorbij’
To Top