Westfriesland

Uitbreiding bedrijven in het Grootslag beperkt mogelijk

Foto via medemblikactueel.nl

ANDIJK – Dat bleek afgelopen donderdagavond tijdens de raadsvergadering waarin werd besloten dat de ondernemers in het Grootslag wel mogen uitbreiden zolang ze maar minimaal 200 meter van Wervershoof en Andijk vandaan blijven meldt Medemblik Actueel.

Al langere tijd komen er verzoeken bij de gemeente Medemblik binnen van bedrijven in het Grootslag om te mogen uitbreiden. Vooral tulpenkwekers die ruimtegebrek hebben aan bedrijfsruimte omdat er maar maximaal 2ha. mag worden bebouwd. Dit wordt nu aangepast naar 4ha, waarbij met uitzondering nog van kan worden afgeweken om nog groter te groeien.

Maar voor elke aanvraag moet de gemeenteraad akkoord gaan wist Wethouder Hans Tigges de raad te vertellen. “Niet het college maar u de gemeenteraad heeft bij elke aanvraag het laatste woord en nee = nee als u hier niet mee akkoord gaat.”

GroenLinks

Ria Manshanden van Groen Links maakte zich ernstig zorgen over het verdwijnen van open ruimte en het zicht op de lintbebouwing van Andijk en Wervershoof. Het liefst had zij gezien dat de Gedeputeerde Laanweg de grens zou worden voor deze megabedrijven maar na een aanbod van het CDA om hier 200 meter van te maken kon ook GroenLinks met dit aanbod akkoord gaan.


To Top