Westfriesland

Verbetering cameratoezicht Hoornse bedrijventerreinen

HOORN – Door verbeterd cameratoezicht wordt de pakkans voor vandalen en dieven op de bedrijventerreinen in Hoorn aanmerkelijk vergroot. Met deze investeringen zet Parkmanagement Hoorn een volgende stap in de strijd tegen diefstal en verloedering. Sinds de invoering van het cameratoezicht in 2009 is het aantal incidenten op de bedrijventerreinen volgens Parkmanagement Hoorn met 70% gedaald.

Onder het motto ‘samen sterk’ verzorgt Parkmanagement Hoorn sinds 2009, in opdracht van de Hoornse Ondernemers Compagnie, cameratoezicht op de bedrijventerreinen. Door als bedrijven samen met de gemeente de verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid  wordt dit veel effectiever en goedkoper georganiseerd dan ondernemers alleen zouden kunnen. Het cameratoezicht is gekoppeld aan de alarmsystemen van de individuele bedrijven.

Dankzij de gezamenlijke aanpak zijn de bedrijventerreinen HN80, De verlengde Lageweg, Westfrisia, De Oude Veiling, Nieuwe Steen, Gildenweg, Geldelozeweg, Dampten, Maelsonstraat en de Van Dedemstraat gecertificeerd met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit betaalt zich onder meer uit in lagere verzekeringspremies voor de ondernemers. Het cameratoezicht werkt aantoonbaar preventief en mocht er onverhoopt wat gebeuren dan helpen de camerabeelden vaak bij het opsporen van de daders.

Kentekenregistratie

Dit jaar wordt een deel van de camera’s vervangen of dusdanig verbeterd dat dit bij slechte weersomstandigheden en in het donker veel betere beelden oplevert. De beeldanalyse wordt geoptimaliseerd waardoor er sneller kan worden gereageerd door de surveillerende beveiligers op de terreinen. Ook worden de kentekenregistratie camera’s op de belangrijkste toegangswegen gekoppeld aan de verschillende databanken met verdachte/gezochte kentekens. Potentieel verdachte voertuigen worden dan direct gedetecteerd en door de andere camera’s gevolgd. Verder is met de politie afgesproken dat zij, na verificatie van het verdachte voertuig, direct zullen uitrukken. Door deze verbeteringen wordt de beveiliging van de Hoornse bedrijventerreinen toekomstbestendig en effectiever.

Groen onderhoud

Naast de collectieve beveiliging verzorgt het Parkmanagement ook de bewegwijzering op de terreinen en, in opdracht van de gemeente, het groenonderhoud. De collectieve activiteiten worden mede betaald uit de opbrengsten van de Reclamebelasting die wordt betaald door de op de bedrijventerreinen gevestigde ondernemingen.

Verbetering cameratoezicht Hoornse bedrijventerreinen
To Top