Westfriesland

Verbouwing: Groot Schoenmode op tijd klaar voor Hoorn Modeweek

Verbouwing bij Groot Schoenmode aan het Kleine Noord in Hoorn
Foto: Alex Gitzels

HOORN – Eind januari begon de verbouwing van de complete winkel van Groot Schoenmode aan het Kleine Noord in Hoorn. Van strak wit naar een meer ambachtelijke uitstraling. De robuste balken werden weer zichtbaar en een oude muur werd weer zichtbaar gemaakt. Een grote klus maar geklaard voor de start van Hoorn Modeweek dit weekend. “We kunnen de klanten nu nog meer prikkelen en stralen meer beleving uit.”

Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door. “Als je dicht bent loop je omzet mis” Peter is hard aan het werk als in midden in de verbouwing als ik op 19 februari een bezoekje breng aan de winkel. “Dit is de originele muur en die laten wij nu weer zien.” Voor het hak werk hangt er over de gehele breedte een groot stuk plastic van plafond tot de vloer. Terwijl Peter de specie en stucwerk verwijderd waar dat goed kan, wordt aan de andere kant gewoon schoenen gepast en verkocht. “Straks wordt deze muur vanuit het plafond uitgelicht wat een mooi effect geeft, ook als er een kast display met schoenen ervoor staat.”

“Sommige klanten valt het niet eens op”

De keuze voor de maand februari is niet heel toevallig. “Februari is voor ons de rustigste maand van het jaar. Door de weeks hard door werken en op de zaterdagen de winkel zoveel mogelijk weer opgeruimd hebben voor de klanten. Of de klanten hinder vinden van de verbouwing? “Sommige klanten valt het niet eens op,”  zegt Peter met een glimlach. “Anderen komen juist wat vaker langs. Zij zijn benieuwd hoe de vorderingen gaan.”

Tijdens de verbouwing ging een groot deel van het winkelvoorraad voor flinke kortingen de winkel uit. Bij de opening worden deze weer aangevuld met nieuwe voorraad en ook enkele nieuwe merken. De kosten van de werkzaamheden zijn beperkt gebleven door met eigen inzet het meeste werkt te verrichten.

De winkel is donderdag 17 maart geheel klaar voor Hoorn Modeweekend, de grootse heropening en voor de komende jaren. “De eerste shop in shop van Fred de la Bretoniere en Shabbie van Nederland in Hoorn,” meldt Raymond Groot trots op Facebook.


To Top