Westfriesland

Vertrouwen leden WBG in nieuwe aanpak; Flirt met OCW

Presentatie nieuwe WBG

ZWAAGDIJK-OOST – Woensdagavond 15 juni vond de Algemene Ledenvergadering van de Westfriese Bedrijvengroep (WBG) plaats. Ruim 50 leden lieten zich informeren over de nieuwe weg die de WGB in gaat slaan om zich verder te professionaliseren.

De hal van de winnaar van de Westfriesland Méér prijs van 2016, De Eekhoorn Dutch Furniture, was de locatie waar het bestuur, met de tijdelijke voorzitters John Koomen en Ramon Stoffer aan de leden de nieuwe transitie van de WBG toonden. Koomen: “We wilden af van het grijze imago van de WBG.”

Professionaliteit

De grootste verandering in de nieuwe WBG opzet is de keuze voor professionaliteit. Met het aanstellen van een professional die als dagelijkse taak heeft om de belangen te behartigen en de verbinding te vormen van alle Westfriese ondernemersverenigingen. De professional wordt een nieuwe functie die een vergoeding krijgt voor zijn werkzaamheden.  Koomen: “Daarnaast doen we al veel zaken gelukkig al wel goed en dat blijven we goed doen. Maar we moeten stappen gaan maken.”

20160616-WBG_ALV_2016

Draagvlak

“Het draagvlak voor de nieuwe transitie is goed,” vervolgt John Koomen. “Na de presentatie was er luis applaus vanuit de aanwezigen.” Over de nieuwe toekomst is Koomen ook duidelijk; “Die wordt weer fris en fruitig.”

Flirt met OCW

In het bestuur van de WBG heeft ook Colin Burger plaats genomen. Dit verraadt de mogelijke samenwerking waarmee de WBG en Ondernemersclub Westfriesland (OCW) bezig zijn. Koomen: “We willen wel wat met elkaar, maar moeten formeel nog het financiële plaatje verder uitdiepen.” Met de OCW erbij wordt de WBG ook weer sterk in netwerkbijeenkomsten. De OCW is bekend als organisator van Koppie Doen en organiseert op jaarbasis meerdere netwerk en bedrijfsbezoeken voor haar leden.

Afscheid

Waar nieuwe mensen bij komen, gaan ook bestaande krachten weg. Na negen jaar wordt afscheid genomen van Peter Helderman. Al eerder werd afscheid genomen van oud voorzitter, de heer Piet Mol en de secretaris, de heer Robert van Wessel. Zij legden beiden hun functie per direct na aanleiding van de presentatie van de nieuwe professionalisering binnen het bestuur van april jl.

Kandidaten

Voor zowel de functie voorzitter als voor de nieuwe professional zijn nog twee kandidaten over waar nu mee gesproken wordt. De hoop is voor de zomer de namen van de beide kandidaten bekend te maken.

Foto’s met dank aan facebook/Westfriesebedrijvengroep

Vertrouwen leden WBG in nieuwe aanpak; Flirt met OCW
To Top