Westfriesland

WestFrieschLander kaaswinkel opent ook in Enkhuizen

Foto FB/Westfrieschlander

ENKHUIZEN – Afgelopen donderdag heeft de WestFrieschLander kaaswinkel aan het Venedie 4 in Enkhuizen haar derde vestiging geopend. De andere twee kaaswinkels zijn te vinden in Hoorn en Wognum. “De WestFrieschLander is ons huismerk”, vertelt mede eigenaar Albert Roozendaal, die samen met zijn zoon Bastiaan in Wognum de groothandel World Wide Cheese runt. “Deze heerlijke, Westfriese kaas bevat geen conserveringsmiddelen en kleurstoffen.”

De nieuwe WestFrieschLander kaas is vorig jaar juli gelanceerd en afkomstig van de WestFrieschLander kaasmakerij P & M Kaasmakerij in Hoogwoud. “Een duurzame kaas geproduceerd van Westfriese melk.” De volle melk, die volgens de makers zorgt voor een lekkere, romige smaak van de WestFrieschLander, komt van verschillende Westfriese boeren. Kaasmakers Patrick en Matthijs maken er heerlijke kazen van. “Deze kaas is verkrijgbaar in de smaken ‘mild gerijpt’, ‘pittig gerijpt’, ‘extra pittig gerijpt’ en ‘babykaas’ en vele soorten kruidenkaas. De WestFrieschLander kaas is ook bij Deen Supermarkten verkrijgbaar,” meldt Roozendaal trots.

Ook andere producten

Verder heeft de nieuwe kaaswinkel aan het Venedie diverse andere Westfriese producten in het assortiment, zoals Koopman-boerenkaas uit De Weere, Klaver-geitenkazen uit Winkel, Klompenhoeve verse geitenkaas, Lutjewinkels Gouda-kazen, Westfriese sappen en wijnen. Roozendaal: “Natuurlijk vinden klanten bij ons ook diverse buitenlandse en een flink assortiment biologische kazen en allerlei soorten noten. Onze kaaswinkel is ook afhaalpunt voor Bio Vlees Punt, een webshop waar een groot assortiment biologisch vlees te vinden is.”

WestFrieschLander kaaswinkel opent ook in Enkhuizen

To Top