Westfriesland

MVO: Westfriese bedrijven matchen voor ruim 66.000

ENKHUIZEN – Donderdagmiddag even na 16.30 uur de zaal van het RSG Enkhuizen is goed gevuld en dan klinkt de gong. Wethouder Olierook heeft hiermee de Westfriese Beursvloer geopend. Verenigingen en stichtingen gaan op zoek naar bedrijven die een aanbod hebben op hun hulpvraag. En lukt dat dan is er een match.

Beide konden vooraf al doorgeven wat de hulpvraag was en welke diensten vanuit het bedrijfsleven werden aangeboden. Direct na de gong start het jagen op de aangeboden diensten vanuit de bedrijven. Verenigingen proberen op te vallen in hun kleding om de aandacht te trekken van de ondernemers of afgevaardigden van de bedrijven. Want een busreisje voor 12 personen geheel verzorgd voor niks wil natuurlijk graag binnenhalen.

Hulpvragen

Andere hulpvragen gaan onder andere over zichtbaarheid via facebook, tuinonderhoud, interieur styling, hulp bij communicatie en financiële vraagstukken. Als er een match is wordt daaraan een waarde gehangen die bij de notaris wordt vastgelegd. Tevens spreken beide partijen een tegenprestatie af. Van een heerlijke appeltaart voor het bedrijf of gebruik van het eigen interne zwembad binnen een zorginstelling.

Om 17.30 uur staat wethouder Olierook naast de gong en met een ferme tik klinkt wederom de gong. De beursvloer is gesloten. Terwijl alle aanwezigen napraten onder genot van een hapje en een drankje wordt er druk gerekend wat de waarde van alle gemaakte matches is geworden.

Matches

Helen Sijm namens het vrijwilligerspunt mede organisator, mag de eindstand bekend maken. “Bij notaris zijn vandaag 94 matches gemaakt, een record in aantal, met een totale waarde van € 66.335,-.” Zij verwacht dat de komende dagen het aantal matches en daarmee de totale waarde zelfs nog verhoogd kan worden met circa €10.000,-.

Gemist

Bent u een stichting en had u een vraag voor deze beursvloer of bent u een bedrijf en wilt u zich van uw maatschappelijk kant zien? Volgend jaar zal er weer een nieuwe beurs georganiseerd worden, of kijk op www.westfrieseuitdaging.nl. Een soort beursvloer, maar dan dagelijks.

Video

Hieronder een video reportage gemaakt door WestfrieslandinBedrijf en OnsWestfriesland.nl. Met aandacht voor enkele specifieke matches en de bekendmaking van de stand.

MVO: Westfriese bedrijven matchen voor ruim 66.000

To Top