Westfriesland

Winner Yachts uit Medemblik failliet verklaard

Foto uit brochure Winner Yachts

MEDEMBLIK – Jachtbouwer Winner Yachts in Medemblik is dinsdag 30 augustus door de rechtbank failliet verklaard . De bouwer van snelle toerjachten verhuisde in 2015 van Enkhuizen naar een kleinere locatie aan de Overleek in Medemblik.

Directeur Remco Sol reageert op Zeilen.nl op het faillissement: “We hebben er de afgelopen jaren alles aan gedaan om de kosten te beperken. Maar als de orderstroom opdroogt, zul je op een gegeven moment het besluit moeten nemen. Dat hebben we zo netjes mogelijk gedaan.” Volgens de website van de jachtbouwer waren er grote plannen met de Winner 8 daggerboard, een versie van de Winner 8 met variabele diepgang.

Doorstart

Wat de mogelijkheden van een doorstart zijn is nog niet bekend. “We spreken een dezer dagen met de curator om te bespreken wat de mogelijkheden voor een doorstart zijn,” aldus de reactie van Remco Sol op Zeilen.nl. De website meldt ook dat op het moment van de faillissement er geen boten in aanbouw waren en het personeel van de werf kan elders aan de slag. Volgens curatorennet.nl waren er 5 t/m 9 werknemers/werkplekken.

Winner Yachts uit Medemblik failliet verklaard

To Top