Westfriesland

Wonen in Hoornse winkelstraten: Van leegstand naar woning

HOORN – Een onderdeel van de Nieuwe Winkelstraat is ook de balans tussen wonen en winkelen. Enkele ondernemers en een vertegenwoordiger van bewonersgroep ‘Ruimte om te Wonen Hoorn’ zijn hiervoor een werkgroep gestart die in beeld brengen welke panden er in Hoorn leegstaan.

Patrick Pronk van Meurs naaimachines uit de Kleine Noord is lid van de werkgroep Panden: ‘De werkgroep denkt mee over een mogelijke invulling van leegstaande panden en we proberen partijen bij elkaar te brengen om dit te realiseren.’ Ook is de kwaliteit van de panden een belangrijk punt voor de werkgroep. Ze brengen in kaart hoe de staat van het onderhoud en de uitstraling is en wat er verbeterd kan worden. De gemeente Hoorn helpt bij het benaderen van pandeigenaren om iets aan de uitstraling van hun eigendom te kunnen doen.

Kennisborrel op 17 november

‘Ruimte om te Wonen Hoorn’ bestaat uit inwoners die in beeld brengen waar in Hoorn leegstand is en waar woningen gerealiseerd kunnen worden. De initiatiefnemers van ‘Ruimte om te wonen Hoorn’ organiseren op 17 november een kennisborrel voor woningzoekers in Hoorn met als thema: ‘Van leegstand naar woning’. De borrel wordt om 20.00 uur gehouden in de Zwarte Olifant aan de Nieuwe Noord 10.

Wat betreft deze groep inwoners zijn er nog veel vragen die op je afkomen als je eenmaal een pand hebt gevonden op het gebied van (bouw)vergunningen en financiën bijvoorbeeld. Deelnemers kunnen hun ervaringen met anderen delen en tips geven. Daarnaast schuift Ruben van Haarlem van de Rabobank ook aan om zijn kennis van financieren te delen. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina ‘Ruimte om te wonen Hoorn’.

Wonen in Hoornse winkelstraten: Van leegstand naar woning
To Top