Westfriesland

Wyner en Allergenen App winnaars Ondernemend Westfriesland

WESTFRIESLAND – Vanaf begin februari zijn ruim 300 leerlingen uit West-Friesland bezig geweest met hun docenten om mini ondernemingen te starten, bedrijfsideeën te bedenken of om een vraag vanuit een maatschappelijke organisatie zo ondernemend mogelijk invulling te geven. De finale van deze scholieren wedstrijd Ondernemend Westfriesland vond donderdag plaats bij Hotel Van der Valk in Hoorn.

Docententrainingen van ProDiCo en een bezoek aan de maatschappelijke organisaties gingen aan de lessen vooraf. Na voorrondes op de scholen waren de finalisten samen met organisaties en ondernemers gistermiddag tussen 15.00 uur en 18.00 uur bijeen om een negental juryleden te overtuigen d.m.v. gesprekken en presentaties. In de jury namen InVision Ondertiteling, ABOVO, Hero, MKB NHN, de wethouder Onderwijs van Medemblik, Vrijwiligerspunt, Vitasys en Zeeman vastgoed plaats.

Scholen

De scholen die aanwezig waren tijdens de finale waren Taborcollege locatie d’Ampte, het Martinuscollege, het Horizon College en RSG Enkhuizen. Met verschillende leeftijden van leerlingen, schooltypen en vakken door de verschillende categorieën. Omdat het ook een andere manier van lesgeven vraagt en een ander vorm van communicatie naar de stichtingen en ondernemers toe blijft iedereen leren.

Winnaars

De eerste prijs van ondernemen met een product was Wyner van het Taborcollege locatie d’Ampte met docente M. Blauw. Speciale wijnrekken die de leerlingen zelf hadden ontworpen en gebouwd. De eerste prijs van Ondernemend ging naar Horizon College. De groep van docente B. Renkema heeft een actie voor de Bleeker Foundation gedaan. De prijs voor het winnende idee ging naar Allergenen App van het Martinuscolllege. De klas van A. Beukema.

OndernemendWestfriesland_scholieren2016_groep

Ondernemers

Verschillende ondernemers hadden prijzen beschikbaar gesteld die iets met een activiteit in de regio te maken hebben of specialiteiten onder het motto “Ondernemen is Doen en probeer kansen te zien in de regio”. Velen kwamen de prijs persoonlijk overhandigen. Met de aanwezigheid van Gio Wijga (Gi-J) voor de muziek, Saar de Graaf voor de foto’s waren ook jonge ondernemers aanwezig die een kans kregen.

Vervolg

Het was de tweede editie van de wedstrijd en het aantal docenten is gegroeid naar 17. Er deden dit jaar ook jongere leerlingen mee dan vorig jaar. Zo komen leerlingen van 14-19 jaar bij elkaar. Sommige docenten herkenden enkele leerlingen niet meer: zo nerveus en enthousiast tegelijkertijd. Het winnende groepje Wyner stelde onmiddellijk de vraag of er geen provinciaal event is. De mannen hadden de smaak te pakken. De organisatie denk al aan een volgende editie die nog groter kan gaan worden. En dat kan, want Westfriesland is ondernemend genoeg.

Foto’s

Westfriesland in Bedrijf en OnsWestfriesland maakten samen een uitgebreide foto reportage van deze scholieren ondernemerswedstrijd.

Interview

Zaterdag 16 april zond ondernemersradioprogramma Westfriesland in Bedrijf een reportage uit over deze ondernemers wedstrijd voor scholieren. Beluister hier de reportage met de juf, de winnaars van Wyner en jurylid Jeroen de Vries.

Wyner en Allergenen App winnaars Ondernemend Westfriesland

To Top