Westfriesland

Abovo Media verzorgt mediastrategie voor Halfords

HOORN – Halfords heeft Abovo Media uit Hoorn gevraagd haar mediastrategie te gaan verzorgen. Als eerste stap in de vernieuwde mediastrategie gaat de specialist in auto- en fietsaccessoires de door Abovo ontwikkelde doelgroepsegmentering toepassen voor de folderverspreiding. Het Hoornse mediabureau verzorgt bovendien de creatie en regelt het printwerk.

Sales Director Mouringh den Dunnen namens Abovo: “Halfords wil zijn 51 filialen zo goed mogelijk bedienen. Dat vraagt om een lokale aanpak voor de communicatie. Het verspreiden van folders werkt nog steeds prima, mits je zorgt voor zo min mogelijk waste. Wij kijken daarom niet naar het postcodegebied, maar naar de opbouw van de wijken waar verspreid moet worden. Deze aanpak vereist wat meer onderzoek vooraf, maar de resultaten zijn verbazingwekkend goed.”

Centrale aanpak lokale marketing

Den Dunnen meent dat een landelijke aansturing van lokale marketing nog vele mogelijkheden biedt. “Daarom adviseren wij Halfords ook op het gebied van marketing via sociale media, toegespitst op de sociale en demografische verhoudingen binnen de doelgroepen van de franchisenemers. Niet iedere franchiser is even bekwaam in online marketing, dus wij bieden graag de mogelijkheid om hier een steentje aan bij te dragen.”

Marketingmanager Sebastiaan van Breemen heeft vertrouwen in de samenwerking: “Bij de eerste oriënterende gesprekken kwam Abovo al gelijk met enkele eyeopeners. We hadden direct het gevoel dat een samenwerking tot mooie marketingresultaten zou leiden. Abovo is eigenzinnig, maar ze weten uitstekend waar ze het over hebben.”

Abovo Media verzorgt mediastrategie voor Halfords

To Top