Westfriesland

Broekhuis heeft principeovereenkomst voor overname Martin Schilder

REGIO – De familiebedrijven Broekhuis Groep en Martin Schilder Groep maakten vorige week bekend dat ze recent een principeovereenkomst hebben bereikt over de verkoop van de aandelen van Martin Schilder aan Broekhuis. De transactie zal naar verwachting worden afgewikkeld in januari 2018. Dit is onder meer afhankelijk van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt).

De over te nemen activiteiten betreffen alle activiteiten van Martin Schilder Groep, met uitzondering van leasemaatschappij Leasevisie. Martin Schilder is dealer van Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Fiat, Volkswagen Bedrijfswagens en Fiat Professional met vestigingen in Alkmaar, Bergen, Den Helder, Haarlem, Heemskerk en Schagen. Daarnaast is het bedrijf actief in autoschadeherstel (Alkmaar, Beverwijk, Hippolytushoef en Zaandam), autoverhuur, tankstations, bedrijfswageninrichting en verzekeringen.

Familiebedrijf

Broekhuis en Martin Schilder vertonen veel overeenkomsten. Familiebedrijf, ruim 80 jaar geleden gestart, geleid door de 3e generatie en een vergelijkbaar DNA. Door de voorgenomen acquisitie versterkt Broekhuis haar positie in de Nederlandse automobielmarkt. In het bijzonder ligt de versterking op het gebied van de uitbreiding van het bestaande portfolio met de merken Audi, Volkswagen en Fiat (inclusief bedrijfswagens van Volkswagen en Fiat); uitbreiding van het bestaande verzorgingsgebied naar Noord Holland; uitbreiding van activiteiten op het gebied van schadeherstel, autoverhuur, tankstations, bedrijfswageninrichting en verzekeringen.

Kans

Volgens Martin Schilder was de verkoop van het familiebedrijf een kans. Door onderdeel te worden van Broekhuis wordt de benodigde schaalvergroting in één keer gerealiseerd en daarmee is op de lange termijn de continuïteit voor de onderneming geborgd. Na de overname zal de omzet van Broekhuis uitkomen op circa € 780 mln. Het bedrijf telt dan circa 1.400 medewerkers.

Over Broekhuis

Broekhuis is (na overname van Martin Schilder) met 48 dealer vestigingen, de vertegenwoordiging van 13 automerken en 11 autoschadeherstelbedrijven actief in de Nederlandse automobielbranche. Tevens vallen onder de Broekhuis Groep: een eigen leasemaatschappij, een verzekeringsmaatschappij en activiteiten op het gebied van autoverhuur, motoren, financieren en bedrijfswageninrichting. Het familiebedrijf biedt met haar uiteenlopende activiteiten al 85 jaar een totaaloplossing op mobiliteitsgebied.

Broekhuis heeft principeovereenkomst voor overname Martin Schilder
To Top