Westfriesland

B&W Hoorn zijn graag te gast bij Hoornse bedrijven

HOORN – ‘Uw bedrijf of organisatie als toneel waar de besluiten vallen’. Met deze regel opent het persbericht van de gemeente Hoorn. Want het college zoekt op de dinsdagochtend letterlijk de verbinding met de stad, door op locatie te vergaderen. Dit kan zijn bij een onderneming of (maatschappelijke) organisatie die een vergaderruimte ter beschikking stelt. Bij de uitnodiging hoort ook een wederzijdse kennismaking.

Goede ervaringen opgebouwd

De zeven collegeleden vergaderden al eerder op locatie in plaats van in het stadhuis aan de Nieuwe Steen bij wijze van proef. Zoals bij Vereniging Oud Hoorn, Startwijzer en bij Moeijes Internationale Transporten.

Rene Moeijes van het gelijknamige transportbedrijf is enthousiast over de opzet: “Als er ontwikkelingen of plannen zijn binnen het bedrijf, dan kun je deze met hen delen. Ze krijgen meteen een goed beeld van het bedrijf en ik vind hen zeer betrokken. Ik ben daarnaast ook persoonlijk geïnteresseerd in zaken die ondernemers aangaan, zoals scholing van chauffeurs of meer contact met het onderwijs in de regio leggen. Tijdens de vergadering bij ons in Zwaag kreeg ik de mogelijkheid hierover met het college van gedachten te wisselen. De vergaderruimte was wat klein, maar volgens mij niet minder productief. Het college ging hier met een goed gevoel weg.”

Inkijkje in ontwikkelingen

Op locatie vergaderen is een van de manieren waarop het gemeentebestuur vorm geeft aan de kracht van verbinding, een pijler binnen het coalitieprogramma. Burgemeester Jan Nieuwenburg: “De organisaties waar we langs komen kan zelf invulling geven aan de kennismaking in de eerste driekwartier van het vergaderschema. Als college krijgen we een mooie inkijk in wat er speelt en wat de ontwikkelingen zijn. Door dat inzicht kunnen wij ons werk ook beter doen.”

Aanmelden?

Het vergaderen op locatie wordt een vast onderdeel en daarom nodigt burgemeester Jan Nieuwenburg organisaties en bedrijven van harte uit om zich aan te melden als vergaderlocatie. Wilt u het college uitnodigen om bij u in een vergaderruimte te vergaderen? Dan kunt u een e-mail sturen naar mevrouw Y. Penning van het bestuurssecretariaat y.penning@hoorn.nl. De voorwaarde is dat de vergaderruimte op dinsdagochtend van 9.00 tot 13.00 uur beschikbaar is voor 7 personen.

Foto vlnr: Wethouders Theo van Eijk en Samir Bashara, directeur Rene Moeijes, wethouders Ben Tap en Nel Douw, gemeentesecretaris Frans Menke en burgemeester Jan Nieuwenburg. Wethouder Judith de Jong was helaas verhinderd.

B&W Hoorn zijn graag te gast bij Hoornse bedrijven
To Top