Westfriesland

Centercom Buitenreclame neemt concessies Promobase over

ZWAAG – Centercom Buitenreclame neemt per direct de concessies van Promobase over en breidt hiermee haar positie in de markt van A0-reclamedisplays verder uit. Dit meldt bedrijf woensdag. Met deze toevoeging groeit Centercom Buitenreclame naar een ‘substantiële presence in the street’ in ruim 80 steden met meer dan 36.000 vlakken.

Centercom geeft aan dat de oude eigenaren van Promobase zich gaan toeleggen op hun drukkerij Unedo en het logistieke bedrijf Inekx en trekken zich terug uit de media-exploitatie. Door per per direct de exploitatie van de borden ter hand te nemen, denkt Centercom te kunnen garanderen dat alle geplande campagnes gewoon doorgang kunnen vinden in de betreffende gemeenten.

Nuance door Promobase

Centercom kenmerkte het bedrijf uit Zwaag in het persbericht als ‘het noodlijdende bedrijf”. Hierin herkent het bedrijf uit Zwaag zich niet. Aan onze redactie is vanuit Promobase aangevuld dat de berichtgeving van Centercom donderdag wordt aangepast. Zij benadrukken dat het geen overname en sprake is van een ‘noodlijdend bedrijf’ is zoals vermeldt in het persbericht van Centercom.

Overname concessies

Na het persbericht van Centercom bracht Promobase woensdagavond een nuancering over het nieuws met de titel ‘Centercom Buitenreclame heeft een overeenkomst gesloten met Inekx Service Company en Unedo Printmedia’.

“In tegenstelling tot een persbericht van Centercom Buitenreclame eerder vandaag is er geen sprake van een volledige overname van PromoBase door Centercom. Wel hebben PromoBase en Centercom overeenstemming bereikt over het voortzetten van de exploitatie van de A0-reclame in de 11 concessiegemeenten. Per 1 oktober verzorgt Centercom de exploitatie van de A0-reclamedisplays in de gemeenten Den Helder, Diemen, Hoorn, Kampen, Koggenland, Landgraaf, Moerdijk, Noordwijk, Purmerend, Stede Broec en Zuidplas.”

Reden overname

Als reden van de overname geeft Promobase als reactie dat “het veranderde medialandschap en de consolidatie in de buitenreclame branche heeft PromoBase doen besluiten een stap terug te doen. Gelijktijdig heeft Centercom Buitenreclame een overeenkomst gesloten met Inekx Service Company en Unedo Printmedia.”

In dienst van..

Inekx Service Company gaat voor Centercom Buitenreclame de gehele distributie en logistiek verzorgen in Noord-Holland voor alle in deze provincie aanwezige reclameborden. Het gaat om een meerjarige overeenkomst. Ook met Unedo Printmedia heeft Centercom Buitenreclame een meerjarige drukwerkdeal gesloten.

Centercom Buitenreclame neemt concessies Promobase over

To Top