Column

Column Michiel Beemster: De C van cement

25 november 2017 – Column Michiel Beemster: De C van cement

Goedendag allen,

U luistert/leest op dit moment mijn laatste column voor WF in bedrijf. De afgelopen jaren heb ik dit elke maand met veel plezier gedaan. Mijn laatste column gebruik ik voor iets moois, ik wil u namelijk graag vertellen dat ik mij verkiesbaar stel voor de gemeenteraadsverkiezing 2018. Ik ben gevraagd om plaats te nemen op de lijst van het CDA Hoorn, ik vond en vind dit een hele grote eer en kon hier uiteraard geen nee tegen zeggen. Op de lijst van het CDA ben ik te vinden op plaats 5. Huh, hoor ik u denken, politieke ambities en het ondernemen dan? Voor mij is dat geen of/of situatie, maar een en/en situatie. Het is altijd mijn ambitie geweest om iets bij te dragen aan onze samenleving, dit is mij met de paplepel ingegeven tijdens mijn opvoeding. Voor mij stond het vast dat ik dit in de toekomst wilde gaan doen en ik vind dat dit het juiste moment is. Ik ben nog jong, onbevangen, heb ambitie en vind het leuk om te leren. Uiteraard blijft ondernemen de hoofdmoot van mijn dagelijkse (werk)leven, maar mocht ik gekozen worden, dan is de gemeenteraad een welkome toevoeging daarop. Ik moet nog beginnen, maar juist de koppeling tussen ondernemen en politiek is er eentje die in mijn ogen nog completer gemaakt kan worden. Ik hoor u denken, je leert snel, wat een politiek geouwehoer. Misschien heeft u daar wel gelijk in, toch is het een ambitie om meer samen te denken, dan het; wij tegen zij.

Maar waarom kies je voor het CDA, een ingeving van boven? Laat ik voorop stellen, ik geloof niet. Ik respecteer iedereen zijn geloof, maar het is niet iets wat dicht bij mij staat. Waarom ik toch het CDA heb gekozen is simpel, het CDA is een brede volkspartij die midden in de samenleving staat. Ook neemt het CDA, waar nodig en kan, altijd zijn verantwoordelijkheid en is het vaak het cement bij een moeilijk te bouwen muur. De C in CDA is dan voor mij ook de C van cement, uiteraard met het volledige respect voor mijn partijgenoten, die wel het christelijke geloof hoog in het vaandel hebben.

Ik wil niet in een hokje worden geduwd, ik sta voor het CDA en ben vereerd dat ik de komende verkiezingen op de lijst mag staan. Maar dat betekent niet dat andere partijen misschien wel net zo goed of soms betere ideeën hebben.

Ik ben Michiel Beemster uit Hem, woon in de gemeente Hoorn, voel mij een Westfries en heb een Spaanse vrouw. Grenzen van dorpen, steden of landen doen mij weinig, uiteindelijk moeten we het samen doen. De laatste jaren heb ik dit dan ook vaak in mijn columns genoemd, samenwerken, samenwerken en nog eens samenwerken. Het is geen populistische kreet, het is in mijn ogen de enige manier om tot iets te komen, want samen is niet alleen. Ik wil dan ook iedereen, op welke lijst dan ook, heel veel succes wensen met de aankomende verkiezingen, voor mij een mooie nieuwe stap, uiteindelijk hebben we allemaal het zelfde doel, samen werken aan een mooi en leefbaar Hoorn.

Tot slot wil ik Alex bedanken, veel succes met het vervolg van je programma, respect voor wat je doet en doe dit nog heel lang op de manier zoals je het doet, dat doe je namelijk goed!

Column Michiel Beemster: De C van cement

To Top