Column

Column Otto Wijnen: Afscheid

3 juni 2017 – Column Otto Wijnen: Afscheid

Deze spreker gaat een lange stilte laten vallen

“Vind je het leuk om een column te verzorgen in mijn programma?” Met die vraag begonnen Alex Gitzels en ik ruim vier jaar geleden een bijzondere samenwerking. Eerst elke week en daarna maandelijks mocht ik mijn levenswandel als ondernemer met u delen. Soms live maar meestal vooraf opgenomen en bewerkt door Alex’ onnavolgbare technicus Arthur. Met ruim 40 blogs als resultaat.

Vier jaar zijn vervlogen. U heeft mijn ontwikkeling als ondernemer door de blogs heen kunnen volgen. Mijn kantoor ging extern en kwam weer terug naar huis. Samenwerkingen kwamen en gingen. Een mijlpaal was toch wel het uitbrengen van mijn boek “Help! Ik moet spreken” . En weet u wie die titel bedacht heeft? Uw eigen Alex Gitzels!

Nu staat ik voor een volgende uitdaging. Ruim 10 jaar profileerde ik me als fakespeaker, als hofnar die uw gasten aan het lachen bracht. Maar ondertussen groeide ik in de rol van presentatiecoach en presentatietrainer. Dit jaar is het tijd om dat om te draaien. Ik ben niet langer een spreker die daarbij ook coacht en traint, maar ik ben een trainer-coach die daarnaast ook spreekt. Een groot verschil. Het is mijn grootste doel ondernemers zoals u te ondersteunen met presentaties. Om te zorgen dat u met echtheid, emotie en energie uw boodschap succesvol bij uw doelgroep krijgt. Want je hoeft niet goed te spreken om succesvol ondernemer te zijn, maar succesvolle ondernemers zijn vaak wel goeie sprekers.

Beste Hoornse ondernemers: hier scheiden onze wegen.

Beste Hoornse ondernemers: hier scheiden onze wegen. U bent voor mij een wat ondoorgrondelijk slag mens gebleken. U bent harde werker. Oprecht, weinig poespas en zeer loyaal aan bestaande relaties. U heeft het mij daarmee niet makkelijk gemaakt om hiertussen, als enthousiasteling die wél van poespas en tierelantijntjes houd, een plek in te vinden. Maar gelukkig mag ik na vijf jaar in Hoorn wel zeggen dat ik aansluiting gevonden heb. En dat is heel, heel waardevol.

Rest mij mijn bewondering uit te spreken voor de volharding van Alex. Want hij flikt het toch maar elke week opnieuw: een vol uur radio maken, elke week de voorbereidingen, de reportages en de interviews. Zonder daar ooit een cent voor terug te zien. Daar mag ondernemend Hoorn best wel eens bij stil staan. Ik buig diep, monsieur Gitzels!

Ik dank u voor uw luisterend oor, ik dank Alex voor dit podium. Het is nu tijd nu voor een ander geluid, een andere ondernemer met een ander verhaal. Ik zie u graag terug, bijvoorbeeld bij een netwerk-event! Onderneem ze!

Otto

 

 


Als onze cijfers goed kloppen was dit column nummer 70! van Otto Wijnen en inderdaad de laatste. Wat ooit begon als een maandelijkse column vanaf 4 januari 2013 werd vanaf de zomer in 2013 een wekelijkse column op zowel deze website als ook een audio column in het radioprogramma. De eerste keren nog live en telefonisch, later via audiobestanden. Met afgelopen zaterdag 3 juni bijna 4 jaar later te eindigen met bovenstaande column. Natuurlijk onze dank aan Otto Wijnen voor zijn woorden. Een ondankbare taak voor de volgende columnist die jouw plaats gaat innemen.

Hieronder de eerste column in het ondernemersprogramma Westfriesland in bedrijf.

Column Otto Wijnen: Afscheid
To Top