Westfriesland

DEEN De Huesmolen beste Supermarkt-leerbedrijf 2017

Foto Fred Libochant

HOORN – Het CBL heeft samen met Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) de verkiezing ‘Het Beste leerbedrijf met beste praktijkopleider’ in de supermarktbranche georganiseerd. Donderdag werd DEEN De Huesmolen in Hoorn bekend gemaakt en gehuldigd als winnaar. De jury is het unaniem eens dat dit een compleet leerbedrijf is voor alle niveaus met een sterke opleidingsvisie.

De verkiezing is in het leven geroepen, omdat de supermarktbranche jaarlijks duizenden medewerkers de kans geeft om een opleiding te volgen en door te groeien. Praktijkopleiders zetten zich wekelijks in om het personeel te begeleiden en dat verdient interne en externe erkenning.

Sterke opleidingsvisie

DEEN De Huesmolen is tot winnaar verkozen, omdat de sterke opleidingsvisie goed is overgedragen en met passie wordt uitgevoerd en vooral door de beste praktijkopleider Benjamin Lieshout. “We zijn een jong team met veel ambities en helpen veel jongeren om hun dromen en ambities te verwezenlijken”, aldus Benjamin Lieshout.

‘Doorstroom’

Jury voorzitter Tina Boes: “De hechte samenwerking met scholen in de regio levert een constante stroom van stagiaires op. Het doorstroombeleid binnen de DEEN-organisatie leidt tot een permanente opleidingsinspanning voor eigen medewerkers. Door het succesvolle opleidingsbeleid (met o.a. workshops en gastlessen) weet de winkel stagiaires aan DEEN te binden en zijn tientallen medewerkers van DEEN De Huesmolen binnen de DEEN-organisatie doorgestroomd naar een andere winkel of het hoofdkantoor.”

Over het CBL

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) behartigt de belangen van de supermarktbranche en foodservicebedrijven in Nederland. De levensmiddelenhandel draagt voor ruim 10% bij aan het Bruto Nationaal Product. De branche biedt werkgelegenheid aan ruim 300.000 mensen en is daarmee één van de grootste werkgevers van Nederland. Dagelijks doen vier miljoen consumenten hun boodschappen in supermarkten die het CBL vertegenwoordigt.

DEEN De Huesmolen beste Supermarkt-leerbedrijf 2017
To Top