Westfriesland

‘Een eigen onderneming starten is als het opvoeden van een kind’

ICTZ Winnaar RunnerUp Prijs 2014 - Foto Helene de Bruijn Fotografie

HOORN – Met deze woorden kijkt Ariën Vestering, oprichter en algemeen directeur van ICTZ kijkt op de eigen website terug op de eerste tien jaar van het bedrijf.

“Op 1 januari 2007 besloot ik om een nieuw avontuur te beginnen. Mijn vader is ondernemer en ik kon niet wachten om, net als hij, een eigen bedrijf te starten. Na goed overleg met voormalig werkgever ChipSoft, kon ik direct aan de slag bij het BovenIJ ziekenhuis en bij Centrum Oosterwal. Niet veel later startte Monika Ritt met The Hand Clinic en Eva Robertson met Vrouwenkliniek Zuidoost en zij vroegen mij om een infrastructuur te implementeren voor onder andere EZIS. Mijn werkplek was nog op de zolderkamer. Mede dankzij hen heb ik toen de basis kunnen leggen voor het huidige ICTZ.”

“Ik vergelijk de opbouw en de groei van een onderneming dikwijls met het opvoeden van kinderen. Je hebt ups en downs, soms lijkt het vanzelf te gaan, maar meestal is het keihard werken. Bij de geboorte van je zoon of dochter ben je trots en begint er een nieuwe fase in je leven. De eerste glimlach – je eerste opdracht – de eerste stapjes – je eerste project. Met vallen en opstaan leer je lopen, – je onderneming heeft bestaansrecht – je gaat rennen – er volgen meer opdrachten.”

“Langzaam maar zeker wordt je zoon of dochter zelfstandig: je moet taken binnen je organisatie gaan delegeren. Daarna de pubertijd; en ook dit is heel herkenbaar in een jongvolwassen organisatie. Niet alles gaat zoals je gepland of gehoopt had. Maar door vertrouwen te blijven houden, normen en waarden duidelijk te maken en tien geboden op te stellen, kom je stapje voor stapje verder. ”

Op dit moment

“Inmiddels bestaat ICTZ uit een fantastisch team van ruim 80 medewerkers,”vervolgt Vestering. “Er wordt met plezier, ambitie én passie gewerkt aan het verbeteren van de zorg via ICT. En met diezelfde instelling ben ik ooit met mijn onderneming begonnen. Via mijn zolderkamer, de garage en een bedrijfsunit op een industrieterrein, bestaat het kantoor van ICTZ nu maar liefst uit Veranda 99, 100, 101 én 102. En in oktober hebben we in Utrecht een tweede kantoorlocatie geopend.

Vooruit kijkend

Over zijn verwachtingen is hij duidelijk. “Voor de komende jaren verwacht ik dat het team verder zal groeien en we naast de technische en functionele opdrachten, ook gevraagd worden voor advies over ICT-strategie. Dat mijn bedrijf nog professioneler wordt en voor zorginstellingen een volwaardig gesprekspartner zal zijn als het gaat om de toekomst van zorg-ICT.”

‘Een eigen onderneming starten is als het opvoeden van een kind’
To Top