Westfriesland

Exploitant Europarcs opent deuren van nieuwe Resort Markermeer

Foto fb/ResortMarkermeer

BOVENKARSPEL – Op 23 en 24 september opent Resort Markermeer zijn deuren. Inwoners en andere belangstellenden kunnen komend weekend zien hoe de voormalig camping Broekerhaven is vernieuwd. Het open weekend wordt ook gebruikt om diverse model vakantiewoningen te tonen die kunnen worden gekocht.

De afgelopen maanden heeft de camping een grote metamorfose ondergaan. De nieuwe exploitant Europarcs heeft de camping onder handen genomen om er een modern vakantieverblijf van te maken.

Gemeente Stede Broec besloot twee jaar geleden camping Broekerhaven in Bovenkarspel te privatiseren. Na een aanbestedingsprocedure is Europarcs als beste partij uit de bus gekomen. Dit bedrijf heeft sinds het voorjaar van 2017 de exploitatie, het beheer en onderhoud van de camping overgenomen van de gemeente.

Voorwaarden

Bij de overdracht van de exploitatie heeft de gemeente een aantal voorwaarden gesteld. Het nieuwe park moet onder andere voldoen aan de brandveiligheidseisen en open blijven voor de dagrecreatie. Europarcs veranderde de camping de afgelopen maanden in een modern recreatiepark dat voldoet aan die gestelde voorwaarden. Op het park komen nieuwe vakantiewoningen, de zogenoemde chalets en voorzieningen voor dagrecreatie.

Gratis dagrecreatie

De inrichting van het resort is nog niet helemaal klaar. Daar wordt de komende maanden aan gewerkt. Zo wordt het deel voor dagrecreatie in de volgende ontwikkelfase uitgebreid. De toegang tot het dagrecreatieterrein is gratis.

Wethouder Slagter: “Met Europarcs als exploitant, ziet de gemeente een goede toekomst voor camping Broekerhaven. Europarcs realiseert een kwalitatief hoogwaardig vakantiepark dat voldoet aan de wensen en eisen die men tegenwoordig stelt aan een prettig vakantieverblijf. Ook biedt het onze inwoners een mooie voorziening voor dagrecreatie.”

Open dagen

Tijdens de open dagen op 23 en 24 september kunnen inwoners en belangstellenden tussen 10.00 en 18.00 uur de nieuwe indeling en eerste modelchalets bekijken. Ook zijn er activiteiten voor kinderen en kunnen bezoekers op het terras terecht voor een drankje. Wethouder Slagter zal zaterdag 23 september om 11.00 uur aanwezig zijn bij de start van de open dagen.

De ingang van de voormalige camping is gewijzigd en ligt nu tegenover Zuiderdijk 3 in Bovenkarspel. Bezoekers van Resort Markermeer kunnen het resort bereiken vanaf de Provincialeweg N506 via de rotonde Zuiderdijk – Florasingel richting Venhuizen.

Exploitant Europarcs opent deuren van nieuwe Resort Markermeer

To Top