Westfriesland

‘Extreem hoge waterstanden zorgelijk voor agrarische ondernemers’

Foto Josh Klute

KOGGENLAND – De vele regen van de afgelopen zorgt in de gehele regio voor een verhoogd waterpeil. De VVD in Koggenland voorziet grote problemen bij de agrarische ondernemers.  “De afgelopen periode hebben we extreem natte dagen beleefd. Wij zien dat het peil van het water in de sloten en vaarten, in onze agrarische gemeente, soms verontrustend hoog is.”

Brandbrief

Om hiervoor snel aandacht te vragen heeft de partij een brandbrief geschreven aan het hoogheemraadschap.

Onze gemeente is een plattelandsgemeente met veel agrarische activiteiten, denk aan de reizende bollenkraam, maar ook aan veehouderijen en akkerbouw ondernemers.
Wij maken ons als fractie zorgen om de mogelijke gevolgen voor de landbouwactiviteiten van onze agrarische ondernemers ivm extreem hoog water.
Er is dreiging van gewassen die letterlijk verzuipen door de hoge waterstanden in onze polders. Wij stellen dan ook: Agrariërs met natte voeten? Waterschap: Nu actie graag!

Graag horen wij van u wat de acties zijn die u als waterschap onderneemt om de waterstanden/peilen acceptabel te krijgen voor onze ondernemers?
U zult begrijpen dat wij regelmatig verontrustende geluiden ontvangen van onze Koggenlandse agrarische- en veehouderij ondernemers.
Wij willen hen graag een goed en eerlijk antwoord kunnen geven op de zorgen die zij aan ons uiten.

Alvast hartelijk dank.
Met vriendelijke groeten,

VVD Koggenland.

Meer problemen

De gemeente Koggenland is niet de enige gemeente waar de hoge waterstanden een groot probleem is voor ondernemers. In Westwoud op de Oudijk staan meerdere landen onder water, waardoor de oogst gevaar loopt.

‘Extreem hoge waterstanden zorgelijk voor agrarische ondernemers’
To Top