Westfriesland

Finale Jong17; ‘Leerlingen kunnen onderneming al direct starten’

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

HOORN – Donderdagavond 20 april 2017 was de finale van de junior ondernemersgala Jong17 in schouwburg Het Park. 110 leerlingen van zes verschillende middelbare scholen waren na voorronden op de eigen school geselecteerd voor deze finale avond.

In de foyer van Het Park begonnen de 22 finalisten met een mini stand hun product, idee of maatschappelijke oplossing aan de bezoekers en natuurlijk de jury te pitchen. Ook het publiek had een stem. Het bij binnenkomst ontvangen muntje kon ik de koker van het groepje naar keuze.

Zaalprogramma

Om 20.15 uur startte het zaal programma met GTST acteur en winnaar van Dans Dans Dans, Buddy Vedder. Na zijn enerverende dans demonstratie was het tijd om per categorie de winnaars bekend te maken. Daarna werden de docenten in het zonnetje gezet, onder luid gejuich van de leerlingen in de zaal. Daarna kon de bekendmaking niet langer worden uitgesteld en werden via korte videoclips de drie winnende pitches per categorie in de zaal getoond. Na de bekendmaking van deze top3 mochten de groepen plaats nemen op het podium en werden achtereenvolgens de nummers 3, 2 en 1 bekendgemaakt.

De jury prees de inzet van de leerlingen. Een gemene deler in de jury besluiten was de haalbaarheid van het idee of product en dienst. Vooral de concrete idee voor concrete problemen bleek goed te zijn voor een hoge plaats. ‘Leerlingen kunnen onderneming al direct starten’. Bij Rowana was dit al niet meer van toepassing. In het klein was zij al bezig met de verkoop van Smoothies en broodjes. Maar nu even niet. Zij zit nu midden in de examens.

De winnars

Categorie 1: Ondernemend voor een vereniging of stichting
Opdracht: Kom met een frisse en ondernemende blik tot de oplossing van een maatschappelijk vraagstuk van een non-profit organisatie.

School Opdrachtgever
Horizon College Witte Schuur: ontwikkel een stadstuin.

Categorie 2: Ondernemen met een idee

Opdracht: Werk een uitdagend bedrijfsidee uit voor het in de markt zetten van een innovatief product of dienst.

School Naam groep
Tabor College Oscar Romero Salutem; App en sieraden met noodsignaal en GPS

Categorie 3: Ondernemen met een product

Opdracht: Maak een gedurfd ondernemingsplan voor jouw (duurzame) product.

School Naam groep
Atlas College SG Newton Rowana’s Smoothbar

Foto’s

[Best_Wordpress_Gallery id=”9″ gal_title=”Jong 17 Finale ondernemersgame in het Park”]

Finale Jong17; ‘Leerlingen kunnen onderneming al direct starten’

To Top