Westfriesland

Hoornse ondernemers fietsen het water in voor goed doel

HOORN – Ondernemers uit Hoorn en omgeving worden uitgedaagd om het water in te fietsen. Natuurlijk leuk en ludiek, maar het gaat allemaal voor het goede doel; Namelijk een onvergetelijke dag organiseren voor de ouderen van Hoorn met Proud to be oud 2018.

Na de badeendjes race van de afgelopen jaren organiseert Round Table Westfriesland, een serviceclub voor ondernemers tot 40 jaar, dit jaar Fiets ‘m d’r over in de Hoornse haven. Als afgeleide van het bekende tv programma: “Te land, ter zee en in de lucht” zullen deelnemers van een schans op een smalle balk over het water fietsen om vervolgens zo snel mogelijk de bel te luiden. Daarnaast kan ook de originaliteitsprijs gewonnen worden voor de deelnemer die op de meest creatieve manier van de schans fietst. En de presentator van deze show is niemand minder dan Johan Vlemmix.

Challange

Vanuit de RT100 Westfriesland werden vanaf de start in juli direct een groot aantal ondernemers genomineerd. De keuze of te water fietsen of geld doneren voor het goede doel, lieft met video als bewijs. Met het nomineren van minimaal 2 en tot 5 personen is dit aantal eind augustus al flink gegroeid. En daarmee de bekendheid van deze activiteit.

Proud to be oud

Met het goede doel wordt geld ingezameld voor een mooi dagje uit voor ouderen. Zij krijgen dan een gratis lunch aangeboden en een middag vol vermaak, met onder meer Oud Hollandse spelletjes, Swingo (muzikale bingo), salsa- & buikdansworkshops en verschillende wellness-activiteiten.

Het evenement wordt tijdens de Hoornse waterweken georganiseerd op vrijdag 8 september tussen 17.00 en 22.00 uur. Deelname is nog mogelijk bij een sponsorbijdrage van minimaal €25. Natuurlijk kan iedereen komen kijken hoe de deelnemers het ervan afbrengen.

Video’s

Hieronder een selectie van de tientallen video’s en ondernemers die uitgedaagd zijn en de ‘challange’ hebben geaccepteerd.

Hoornse ondernemers fietsen het water in voor goed doel

To Top