Westfriesland

Horeca centraal in Award Duurzaam Ondernemen Medemblik

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik is op zoek naar horecaondernemers die duurzaam werken. Zij maken kans op de Award Duurzaam Ondernemen 2017. Vorig jaar stond de Award in het teken van transport en werd deze uitgereikt aan taxibedrijf Kaijer uit Wervershoof.

“Duurzaam ondernemen is toekomst gericht ondernemen. De horeca heeft direct te maken met maatschappelijke uitdagingen. Belangrijke thema’s binnen de branche zijn de productiewijze van voedsel, verminderen van voedselverspilling en afval, besparen op water en energie. Dat naast de groeiende behoefte aan smaakvolle en kwaliteitsproducten. Een duurzame ondernemer weet al deze uitdagingen slim te combineren”, verklaart de gemeente Medemblik de keuze voor deze sector.

Al flinke stappen

Tijdens een informatiebijeenkomst eerder dit jaar bleek dat diverse Medemblikse horeca-ondernemers al flinke stappen hebben gemaakt en zich duurzame ondernemer mogen noemen. Al dan niet financieel geholpen door subsidieregelingen die de overheid aan ondernemers biedt. Naast de deelnemers aan de bijeenkomst zijn er in Medemblik natuurlijk nog meer horecaondernemers die met energiebesparing resultaten boeken.

Hoe duurzaam

Wie neemt dit jaar de Award Duurzame Ondernemer Medemblik in ontvangst? Daarom de oproep van de gemeente Medemblik aan horecaondernemers: laat weten hoe duurzaam uw bedrijfsvoering is. Geef op de volgende onderwerpen aan wat het bedrijf doet (eventueel samen met partners):

1. Duurzame bedrijfsvoering (o.a. data, slimme ICT oplossing, meten en rapporteren, meer jaren aanpak duurzaam onderhoud gebouw en apparatuur)
2. Duurzaam vervoer (soort voertuigen, soort brandstof, beladingsgraad, of aanpak om zo min mogelijk vervoersbewegingen te realiseren)
3. Duurzaam gedrag medewerkers (duurzaam inkopen, spelregels verlichting, verwarming en koeling e.d.)
4. Duurzame opwekking (wekt u ook zelf energie op of compenseert u fossiele energie)

Aanmelden

De antwoorden op bovenstaande vragen ontvangt de gemeente graag voor 1 september 2017 via miranda.laan@medemblik.nl. Alle inzendingen dingen automatisch mee naar de Award Duurzame Ondernemer Medemblik 2017. De gemeente neemt contact op en publiceert in overleg de aanpak van alle genomineerden als goed praktijkvoorbeeld.

Horeca centraal in Award Duurzaam Ondernemen Medemblik

To Top