Westfriesland

HSB wint Cobouw Award 2017

VOLENDAM – Op woensdag 22 november ontving de directie van het Volendamse HSB, uit handen van Theo van Vugt en Joost Zwaga de felbegeerde Cobouw Award. Met het juryrapport in handen roemde de hoofdredactie van het vakblad Cobouw de prestaties van HSB, dat in 2009 op de 50e plaats binnenkwam in de Cobouw50. Vorig jaar werd HSB nog derde in de strijd om de bouwprijs.

PwC beoordeelde HSB op de cijfers van het jaar 2016. De financiële prestaties en soliditeit van de onderneming betekent dat het bedrijf zich het best presterende bouwbedrijf van Nederland mag noemen. Een bekroning op het jubileumjaar van het bouwbedrijf uit Volendam dat dit jaar 85 jaar bestaat.

‘350 betrokken medewerkers’

Andé Vos, algemeen directeur, is blij met het winnen van de Cobouw Award 2017: “Het is een groot compliment voor onze no-nonsense aanpak en voor al onze 350 betrokken medewerkers, onze opdrachtgevers en leveranciers waar wij zorgvuldig opgebouwde jarenlange samenwerkingen mee hebben. HSB investeert veel in het vakmanschap van personeel, verantwoordelijkheden zijn diep geworteld in de organisatie. De juiste mentaliteit, een prima werksfeer, dit resultaat bereik je alleen maar met z’n allen.”

Positief over toekomst

Volgens HSB is het fundament gebaseerd op bouwen, ontwikkeling en onderaanneming. “Drie pijlers die elkaar goed in evenwicht houden”, aldus directeur Camiel Honselaar. “Onze winstmarge van 6% is mooi, maar die hebben wij vooral behaald met eigen projectontwikkeling. Als ontwikkelende bouwer die denkt in de lange termijn hebben wij in het verleden grondposities ingenomen waar wij nu de vruchten van plukken. De vraag naar woningen is groot, maar de marges in de bouw staan vanwege de verhoging van de grondstofprijzen en de toenemende krapte op de arbeidsmarkt behoorlijk onder druk. Over de toekomst is HSB positief.”

Op de foto staan van links naar rechts Nico Klouwer, Camiel Honselaar, André Vos, Peter Maalman

HSB wint Cobouw Award 2017

To Top