Westfriesland

Interview genomineerden: Hans-Peter Baars van Ventis

Foto facebook/Ventis

Onlangs werden de finalisten voor de Rabobank Westfriesland Méér Prijs en de WBG Runner Up prijs bekend gemaakt. Eerdere interviews uit de categorie Westfriesland Méér Prijs van Knipping Kozijnen uit Zwaagdijk en Peter Ursem uit Zwaag zijn ook al te beluisteren. Interview met Seed Processing volgt na het interview in de uitzending van 4 februari 2017 en gisteren plaatsten wij het interview met Nicolien Jorritsma van ENCIS, ook genomineerd voor de WBG Runner Up prijs.

Ventis

Vandaag het interview met Hans-Peter Baars van en over Ventis, een bedrijf uit Enkhuizen actief met scheepstimmerwerken. Of zoals Baars het verwoord; “Wij maken alles wat van hout is en aan een schip zit”. De ondernemer heeft een achtergrond als wetenschapper bij TNO en begon in 2008 het bedrijf Ventis.

In Enkhuizen worden ‘oude dames’, de benaming van de klassieke houten jachten van 70-100 jaar oud, weer gereed gemaakt voor vaartochten op het water. Daarnaast is het bedrijf na de overname van Brasker Masten één van de gespecialiseerden bedrijven in masten van Europa. “Die worden gemaakt van bomen speciaal uitgezocht voor ons in Alaska. Mijn leverancier en inmiddels goede vriend kan bomen lezen. En dat gebeurd duurzaam, voor elk boom die wij kappen planten wij een nieuwe boom terug.”

Interview

Luister hier naar het complete interview over het bedrijf, de groei, ketensamenwerking en zijn plannen voor het Krabbersgat in Enkhuizen. Het interview met Hans-Peter Baars komt uit de uitzending van het ondernemersprogramma Westfriesland in Bedrijf op Radio Hoorn van 28 januari 2017.


To Top