Westfriesland

Interview genomineerden: Pieter Ursem van Peter Ursem BV

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

WESTFRIESLAND – Afgelopen week werden de finalisten voor de Rabobank Westfriesland Méér Prijs en de WBG Runner Up prijs bekend gemaakt. Bij de Westfriesland Méér Prijs zijn dat Seed Processing uit Enkhuizen, Knipping Kozijnen uit Zwaagdijk en Peter Ursem uit Zwaag. Van de laatste twee het verhaal van het bedrijf aan de hand van interviews eerder uitgezonden in het Radio Hoorn ondernemersprogramma Westfriesland in Bedrijf. Vandaag Pieter Ursem en woensdag Jacob Wiering van Knipping.

Interview

Aan het woord Pieter Ursem van autobedrijf Peter Ursem die op zijn 23-ste na het overlijden van zijn vader feitelijk de directeur werd van een autodealer met 12 man personeel. In april 2014 sprak ik hem in de periode dat de verkoop van de Mitsubitu Outlander PHEV als zoete broodjes werden verkocht. In plaats van normaal 30 per jaar maakte de fiscale voordelen het zo gunstig dat de verkoop groeide naar 500 stuks. Wat betekent dat voor de ondernemer en de onderneming?

Start onderneming en ondernemer

In het eerste deel start van het bedrijf en zijn eerste ondernemersstappen na het overlijden van zijn vader en naamgever van het bedrijf Peter Ursem

PHEV sensatie

In deel 2 alles over de PHEV sensatie. Als ondernemer en dealer van Mitsubishi maakte hij een ongekende verkoopsucces mee met de plugin-hybride ofwel de PHEV-modellen die door fiscale maatregelen netto rond de 8.000 euro kostte. Hij verwachtte er 60 te verkopen, maar dat werden er ruim 500. Een luxe probleem van afleveren van auto’s in groepen tegelijk in op alle tijden van de dag.

Interview genomineerden: Pieter Ursem van Peter Ursem BV

To Top