Westfriesland

Jean Pierre Karssen (Med trattoria) maakt Lekkerste Broodje van Nederland (Horeca)

AMSTERDAM – Jean Pierre Karssen van Med trattoria in Medemblik won met zijn broodje ‘Rotolare striato’ de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland in de categorie Horeca. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers en/of medewerk(st)ers van horecabedrijven. Jean Pierre won nipt van Bas Diks van Diks authentiek culinair.

Het winnende broodje was een knap staaltje van smaakbeleving. Volgens de jury waande je met dit broodje in Italië wanneer je blind zou proeven. In het broodje is tomatentapenade verwerkt, met buikspekrollade van het livarvarken, gestoofde broccoli, perenmosterd en gedroogde pancetta. De absolute nummer één volgens de jury.

Broodje horeca winnaar

  1. Jean Pierre Karssen van Med trattoria uit Medemblik, met de creatie ‘Rotolare striato’
  2. Bas Diks van Diks authentiek culinair uit Harreveld, met de creatie ‘Boswandeling’
  3. Ralph van  Dongen van Lunchroom Nagelkerke uit Oudenbosch, met de creatie ‘Barbecue Bacon Bread’

Opdracht

De opdracht van de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland is het bereiden en presenteren van vijf identieke warme of koude belegde broodcreaties. Onder brood dient in dit verband te worden verstaan: een broodje, sandwich, croissant, stokbrood of varianten hierop. Hierbij moet gebruik worden gemaakt van een algemeen landelijk verkrijgbare broodsoort of bake-off broodsoorten. Aan de wedstrijd deden twintig finalisten mee.

Op de foto v.l.n.r. Garry de Boer (HANOS), Jean Pierre Karssen (winnaar), Johan van de Weerd (Stichting De Lekkerste Wedstrijd)

To Top