Westfriesland

Kennissessie duurzame horeca: ondernemers helpen elkaar op weg

Terras MED Trattoria. Archief foto

MEDEMBLIK/HOORN – “Duurzaam ondernemen is toekomst gericht ondernemen. Hoe doe je dat, zonder teveel tijd en geld te investeren?” Dat is de prikkelende vraag die de gemeente Medemblik voorlegt aan horeca ondernemers. De antwoorden en praktijkervaringen volgen in twee kennissessies in Zwaagdijk en Hoorn.

De horeca heeft direct te maken met diverse maatschappelijke uitdagingen. Belangrijke thema’s binnen de branche zijn productiewijze van voedsel, afval, water, energie en voedselverspilling. Voedsel en energie worden duurder. Het loont om bewust en scherp in te kopen en slim te besparen. Hoe deze ondernemers dat handig doen en van welke regelingen ze gebruik kunnen maken, horen ze tijdens de kennissessie.

Praktijkervaringen

Twee horecaondernemers die hiermee veel ervaring hebben, delen hun praktijkervaringen. Samen met andere experts geven zij in een korte kennissessie tips om morgen meteen al te besparen. De organisatie beloofd een leerzame kennissessie. “Ondernemers verlaten de bijeenkomst met vijf snelle bespaartips, een overzicht van subsidie- en fiscale regelingen en weten ze bij ze terecht kunnen voor vragen en ondersteuning.”

Kosteloos

Deze kennissessie wordt horeca-ondernemers kosteloos aangeboden door de Westfriese gemeenten in samenwerking met Stichting Energieke Regio, Rabobank West-Friesland en RUD NHN.

Kennissessies

Zij zijn welkom op één van de twee lunchbijeenkomsten (12.00-14.00) op:

  • dinsdag 21 maart (bij Rabobank Zwaagdijk)
  • maandag 27 maart (gemeentehuis Hoorn)

Aanmelden

Het aantal gereserveerde plaatsen is beperkt. De reserveringen gaan op volgorde van binnenkomst. Stuur een e-mail naar l.dekruif@prisma-advies.nl. Vermeld in de mail uw naam, bedrijfsnaam en op welke datum u wilt komen.

Kennissessie duurzame horeca: ondernemers helpen elkaar op weg

To Top